אחד היתרונות של הכנת מקרונים בבית, זו האפשרות "להשתולל" עם הצבעים של המקרונים ולשלב בעוגיה אחת כל מיני וריאציות של צבעים.
ברוב המקומות שמוכרים מקרונים צבע הציפוי העליון והתחתון של המקרון זהה, כנראה כדי "לרמוז" פסיכולוגית על הטעם של המקרון. כל זה לא משנה כי הטעם של המקרון נוצר מהמילוי שבפנים ולא מהציפוי המפונפן עם הקראנצ'יות שנמסה בפה.
אז מה זה משנה באיזה צבע צובעים את העוגיה עצמה, ולמה לא לגוון בצבעים?
כשמכינים מקרונים עם צבע מאכל, חובה להשתמש אך ורק בצבע מאכל ג'ל או אבקה, צבע מאכל נוזלי יהרוס את כל המרנג.
אם מכינים בשיטה הצרפתית, ניתן להוסיף את צבע המאכל לקראת הסיבוב האחרון של הקצפת החלבונים, או לחלופין בעת הקיפול עם אבקת השקדים.
בהכנת מקרונים לפי השיטה האיטלקית יש להוסיף את צבע המאכל כאשר מערבבים את אבקת השקדים והסוכר עם החלבונים.
צבע מאכל טבעי?
קיימים בשוק ג'לים של צבעי מאכל, אבל הם תמיד דהויים יותר לעומת צבעי המאכל הרגילים המלאכותיים.
ניתן לטחון במטחנת תבלינים תערובת עלי תה בצבע כדוגמת היביסקוס, ולהשתמש באבקה המתקבלת כצבע מאכל טבעי ובריא.
לפני שטוחנים רצוי לוודא שהטעם של התערובת יכול להתאים לעוגיות המקרון. ניתן להשתמש במגוון עלים מיובשים טחונים בתור צבע מאכל.
את האבקה הצבעונית המתקבלת מהטחינה מוסיפים לאבקות השקדים הסוכר לפני שמעבירים דרך מסננת.
בשביל צבע חום - מוסיפים אבקת קקאו לתערובת השקדים ואבקת הסוכר.
בשביל צבע סגול- מוסיפים אבקת סלק מיובש לתערובת השקדים ואבקת הסוכר.
בשביל צבע ירוק - מוסיפים אבקת תה מאצ'ה לתערובת השקדים ואבקת הסוכר.
בשביל צבע חום זהוב- מוסיפים אבקת נס קפה דק דק לתערובת השקדים ואבקת הסוכר.
והנה שחזור של הפוסט הראשון שכתבתי באתר עם העיצוב הקודם, זה היה בסוף שנת 2014!!!
בוקר טוב!
זה הפוסט הראשון של macarons.co.il, והוא נכתב כאן עוד לפני שהאתר עלה לאוויר.
יום שישי, גשם גשם מהשמיים, בין ההתעסקויות ב-css, HTML ושאר ענייני בניית האתר, הכנתי מקרונים בצבעים המהממים - צהוב וכחול.
בתור אחת שאוהבת להתעלל במתכונים ולשנות מרכיבים , בפעם הראשונה שהכנתי מקרון עם צבע מאכל השתמשתי בצבע מאכל נוזלי - טעות גדולה בדרך למקרונים המיוחלים- הבלילה ישר הפכה נוזלית ואפילו קמצוץ של זילוף התפשט על כל התבנית. הלקח מטעות זו- לעולם לא להשתמש בצבע מאכל נוזלי, זהו כישלון ידוע מראש. (בשביל הצחוקים ניסיתי לראות מה ייצא באפייה, מזל שפח הזבל במטבח נמצא קרוב לתנור).
מאז אני משתמשת רק בצבע מאכל ג'ל, בכל בלילה צריך לשים טיפה קטנה של צבע. אפשר כמובן להשתמש באבקת צבע מאכל.
טרם מצאתי את המקום שניתן לקנות בו צבע מאכל טבעי - מישהו מכיר?
ועכשיו לדבר האמיתי, מקרונים בצבעים של קבוצתי האהובה , מכבי ת"א
הכנתי את הבלילה, קיפלתי את המרכיבים (לא עד הסוף כי עם צבע המאכל הם גם עוברים תהליך של קיפול), חילקתי לשתי קערות, את הראשונה צבעתי בכחול, ואת השניה בצהוב. הכנסתי לשקיות זילוף וזילפתי בצורת דמקה (כן, אני עדיין צריכה לעבוד על יכולת הזילוף שלי). חלק מהבלילה שמתי בתבנית עם משטח סיליקון למקרונים (שאותה הזמנתי בגרושים מאיזה אתר סיני), ובתבנית השניה זילפתי על נייר אפיה רגיל.
המתנתי חצי שעה שהמקרונים יתייבשו והכנסתי לתנור..
12 דקות עברו, שלפתי את האייפון עם המסך השבור, וצילמתי את המקרונים:
לאחר מכן הכנסתי גם את התבנית השניה (עם נייר האפייה) ולהלן דוגמה למה שעלול לקרות אם מזלפים מקרון על הקפל של תבנית האפייה- המקרון לא יוצא טוב, אז למתחילים שבינכם - לא מומלץ לזלף מקרונים על הקפלים של נייר האפייה.
את המקרונים שמים במקרר, המקרונים טעימים יותר אחרי שהם מבלים במקרר
טעים! :)
בתיאבון....
コメント