top of page
תמונת הסופר/תchenhayek

עוגיות מקרון עם אגוזי קשיו במקום שקדים




 

בפוסט הקודם סיפרתי על מטחנת התבלינים שקניתי, הביקור בשוק הכרמל והמוצרים שקניתי בשביל לטחון במטחנה החשמלית. אחרי ההצלחה עם מקרונים שנעשו מאבקת גרעיני חמניה טחונים, נותר בי הרצון לנסות להכין מקרונים עם כל דבר אכיל שניתן לטחון :)

כמו שסיפרתי, אחרי שטחנתי את אגוזי הקשיו, האגוזים נראו בדיוק כמו שקדים טחונים שאיתם משתמשים בד"כ במקרונים, לכן לא מיהרתי להכין איתם את המקרונים.

לא עברו 24 שעות, והחלטתי שחובה לנסות מקרונים עם אגוזי קשיו

אז הכנתי לפי המתכון הרגיל, רק שבמקום אבקת שקדים, שמים אבקת קשיו טחון דק דק. כן,  גם את הקשיו חובה להעביר במסננת עם אבקת הסוכר, וגם פה צריך לקפל במידה הנכונה את החלבונים עם האבקות..



אז הכנתי, זילפתי, טפטפתי מעל גרגירי וניל מיובשים והכנסתי לתנור

אחרי 10 דקות צילמתי (מקרונים קטנים צריכים להיאפות כ-9 דקות בערך, לא 12)



ה"שפיצים" מעל המקרונים מעידים על כך שלא קיפלתי מספיק את התערובת, אבל המקרונים יצאו כדת וכדין.

המתנתי עד שאלו יתקררו ויתייצבו כדי לטעום... אז איך הטעם? לדעתי יותר טעים ממקרונים רגילים עם שקדים, אבל על טעם וריח אין מה להתווכח.

בדיוק ביטלתי את המנוי למפעל הפיס, לאראלה כבר אין את המספר שלי, אז כנראה שלא אשתמש שוב במקרונים עם אגוזי קשיו ;-)


 

אז איזה מילוי הכנתי למקרוני הקשיו? מילוי מגניב ופשוט ביותר, כנראה כתבתי עליו כבר בפוסט של מקרון אוראו: לקחתי גבינת שמנת, עוגיות אוראו ושמתי במעבד מזון... זה ממש ממש טעים בתור מילוי. צריך שהיחס יהיה 1:2 לטובת גבינת השמנת, כדי שהמילוי לא יהיה מוצק מדיי.

אגב, שמנת ואוראו טחונים במעבד מזון יכולים להיות אחלה בסיס לעוגת אוראו..

המקרונים יצאו ממש טעימים עם מילוי האוראו, מומלץ! שימו לב, אם משתמשים באוראו למילוי אז המקרונים כבר לא נטולי גלוטן...

 

 

והנה תמונה של פולי הקפה שקניתי בשוק, הפולים האלה סיימו את חייהם בתור גרגירים דקים שנמסו בתוך קפה מדהים. קפה = אהבה.








Comentários


bottom of page