top of page
תמונת הסופר/תchenhayek

מתכון לקליפת המקרון בשיטה הצרפתית


מרכיבים


  • 2 חלבונים בגודל L בטמפ' החדר (כ-75 גרם)

  • 5 כפות סוכר לבן (כ-65 גרם)

  • כוס אבקת סוכר (115 גרם)

  • ¾ כוס שקדים טחונים (כ-75 גרם)

  • צבע מאכל ג'ל / אבקה - אם רוצים מקרון צבעונ

הוראות הכנה

שלב 1

מנפים את אבקת הסוכר עם אבקת השקדים במסננת - פעמיים. כל מה שלא עובר במסננת – לפח. מומלץ להיעזר במטרפה בשביל לערבב את האבקות מעל המסננת.


שלב 2

מקציפים חלבונים במיקסר ומוסיפים את הסוכר הלבן בהדרגה.

לקראת הסיבוב האחרון של ההקצפה יש להוסיף טיפה צבע מאכל (ג'ל בלבד).

יש לוודא שלכלוך או טיפות מים לא נכנסים לאבקות ולחלבונים המוקצפים, אלו יכולים להרוס את המקרונים.


שלב 3

כשקציפת החלבונים מוכנה, יש לקחת ספטולה ולקפל את תערובת האבקות עם החלבונים, פעולה זו היא הפעולה הקריטית בהכנת המקרונים -

אם מקפלים מעט מדי או יותר מדי את התערובת, המקרונים לא יצאו טוב.

כשהבלילה "נופלת" מהספטולה בצורת זיג זג, הבלילה מוכנה לזילוף.


שלב 4

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים.

כשהתבנית מוכנה עם המקרונים, יש "לדפוק" את התבנית על משטח חלק ויציב, תהליך זה משחרר את בועות האוויר.

בשלב זה אפשר לשים סוכריות צבעוניות או קישוטים על המקרונים אם רוצים


שלב 5

יש לתת למקרונים לנוח כחצי שעה פלוס מינוס לפני הכנסתם לתנור כדי שיתייבשו.

המקרונים חייבים להיות יבשים לפני הכנסתם לתנור, אחרת הם יישברו באפיה.

מכניסים לתנור לכ-12 דקות (תלוי בגודל המקרונים ובמשטח האפייה) בחום של 150 מעלות.





Comments


bottom of page