עוגיות מקרון יכולות להוות קינוח יפה ואולטימטיבי כאשר ישנה דרישה להכנת עוגיות ללא גלוטן. עוגיות אלו הן פיתרון נהדר לצליאקיסטים או לאנשים אשר נמנעים מגלוטן. עוגיות המקרון מורכבות בבסיסן מחלבוני ביצים, שקדים וסוכר, מה שהופך אותן לנטולות גלוטן, כמובן כל עוד שהמלית שבפנים נטולת גלוטן.
ניתן כמובן להשתמש גם בריבות או בממרחים מוכנים ללא גלוטן בתור מלית למקרונים.
אם מכינים עוגיות למקום שבו ישנם ילדים צליאקיסטים, מומלץ להכין עוגיות מקרון עם קקאו ולזרות מעליהן סוכריות צבעוניות, הקקאו נותן מרקם יותר עוגייתי למקרון, וכמובן הסוכריות הצבעוניות משוות מראה מקושט שילדים כ"כ אוהבים.
בדיוק כמו בסוגיית הגלוטן, גם כאן עוגיות המקרון יכולות להוות קינוח יפה ואולטימטיבי כאשר ישנה דרישה להכנת קינוח פרווה. עוגיות המקרון הינן פרווה כל עוד המלית שבפנים נטולת מוצרים חלביים.
ניתן להמיר מרכיבים במתכונים עם רכיבים חלביים על מנת לקבל מלית פרווה. במלית בטעם שוקולד תמיד מומלץ להכין עם שוקולד מריר ולא חלבי, כיוון שציפוי המקרונים כבר מספיק מתוק. בהכנת גנאש ניתן להמיר את השמנת בקרם או נוזל קוקוס.
ולהלן המתכונים!
במלית אינסטנט פודינג לשים לב שקניתם כשרה לפסח/ללא גלוטן, יש חיה כזו והיא תמיד נמכרת בסמוך לפסח.
Commentaires