עוגיות מקרון ממולאות בריבה / קונפיטורה ביתית
אחד הריחות הכי מטריפים אותי במטבח (אחרי בראוניז שנאפים בתנור), זה הריח של ריבה ביתית המתבשלת בסיר. אישית, אותי הריח הזה משכר לגמרי. שבוע שלם "התבשל" בי הרצון להכין ריבה לראשונה. ריבה ביתית היא קלה להכנה, אך מה שהרתיע אותי עד עכשיו זהו תהליך הסטריליזציה שצריך לעשות לכלים כדי שהריבה תישמר. אז החלטתי להכין ריבה בכמות קטנה כך שתחוסל תוך ימים ספורים, בלי הצורך לנקות צנצנות.
הכנתי ריבה בידיעה שהיא תהווה מילוי למקרונים. שמתי כמות סוכר קטנה מבד"כ, כי אם שמים ריבה במקרונים צריך לקחת בחשבון שציפויי המקרון גם מתוק.
כהרגלי, לפני שמכינה מאכלים אני אוהבת לצפות בסרטוני מתכונים ביוטיוב.
אז חיפשתי מתכון קצר וביתי, ומצאתי את האיש החביב הזה שיש לו עוד המון מתכונים נגישים וקלים: https://www.youtube.com/watch?v=kaaK0zKE-rgוראיתי איך מכינים ריבת תות שדה.
כל מתכון שתמצאו של ריבה מתאים למקרונים (אלא אם כן זו ריבה נוזלית).
הכנתי ריבה מקופסת תותים סטנדרטית מהסופר, הוספתי סוכר ולימון סחוט, אחרי 20 דקות הריבה הייתה מוכנה.לא יכולתי לעמוד בריח ובטעם ואכלתי את כל הריבה :) למחרת הכנתי שוב ריבת תות שדה, שהפעם נכנסה לתוך מקרונים ורדרדים היישר לשולחן ליל הסדר (למי ששומר - המקרונים הם גם כשרים לפסח, וגם מילוי ריבה גורם למקרונים להיות פרווה).
אגב, יכול להיות שמה שהכנתי היה חצי קונפיטורה חצי ריבה, כי היו חתיכות פרי קטנות בפנים...
אם לא בא לכם להתעסק עם הכנת ריבות, אתם בכיף יכולים להשתמש בריבה מוכנה. כמובן להשתמש בריבה ללא סוכר
בתיאבון....
Comments