חג שמח!
הצירוף של שוקולד וחלבה הוא מושלם, כתבתי על זה בעבר (מלית תמרים וחלבה), אבל הפעם אדבר על הצירוף הקלאסי עם שוקולד.
אישית, מאפים עם שוקולד וחלבה ממיסים אותי, המקרון הוא אמנם לא מאפה, אבל כמו כל קינוח, גם לגנאש שלו אפשר להוסיף חלבה.
אז איך עושים זאת? פשוט
מכינים גנאש שוקולד, ועליו שמים ממש ממש מעט חלבה מסולסלת.
מתכון מלית שוקולד וחלבה: (מתאים לכמות של כ-25 מקרונים)
1 חפיסה שוקולד מריר
2 כפות ריבה ללא סוכר
כף חלבה מסולסלת (זה מספיק למלא מקרונים)
הוראות הכנה:
ממיסים שוקולד בבאן מארי או במיקרוגל בהדרגה (כדי שהשוקולד לא יישרף)כשהשוקולד מומס מערבבים אותו טוב טוב עם הריבה. מצננים מעט במקרר.
מזלפים שוקולד על המקרונים, מוסיפים מעט חלבה וסוגרים את המקרון.
כמובן שאתם יכולים להכין גנאש רגיל עם שמנת, אני פשוט מאד אוהבת את התוספת של הטעם הפירותי עם השוקולד.כמובן שאתם יכולים להוסיף חלבה לכל מלית אחרת, אין סוף לוריאציות, הכי חשוב שהמלית לא תצא נוזלית מדיי לאחר צינון במקרר, או מתוקה מדיי (כי ציפוי המקרונים כבר מתוק).
שנה טובה ומתוקה...
Comments