פוסט זה מתאים במיוחד לאנשים שתמיד נשאר להם שאריות של עוגות במקרר...
הפעם החלטתי להכין מקרון שהמלית שלו היא עוגה מעוכה אשר מעורבבת עם גבינה / ממרח כלשהו. את הרעיון לכך שאבתי מגברת בייקרלה ששמה בחזית את קינוחי הקייק פופס. למי שלא יודע, קייקפופס הם כדורי עוגות שמורכבים מעוגה מעורבבת עם גבינה/ממרח כלשהו, מצופים בגנאש שוקולד וכל מיני וריאציות. לכדורי העוגה מחברים מקל ומתקבל לנו סוג של עוגה על מקל.
לא, לא הכנתי מקרונים על מקל, מה שכן, הכנתי מלית שמורכבת מעוגה וגבינה.ברוב המקרים בקייק פופס משתמשים בעוגה ובממרח מתוק, אבל במקרה שלנו ציפוי המקרונים כבר מספיק מתוק, לכן עדיף לערבב את העוגה עם גבינה או ממרח שאינם מתוקים. יש כזו אמרה "תפסת מרובה לא תפסת בכלל", ולגבי מקרונים אני אומרת "הכנת מקרון מתוק מדיי לא הכנת בכלל".. אסור שהמלית תהיה מתוקה :)
אני יודעת שחזרתי על זה 1000 פעם, אבל זה כלל חשוב בהכנת מקרונים. לא מספיק רק שנצליח לאפות את העוגיות כמו שצריך, צריך גם שהמלית לא תהיה מתוקה מדי.
אז מה המתכון? free your mind
המרכיבים:
2 פרוסות עוגה כלשהי
כף ממרח / גבינה / ריבה (אפשר להפחית או להגדיל את הכמות בהתאם למרקם שמתקבל)
הוראות הכנה:
למעוך את העוגה ולערבב עם הממרח עד ליצירת עיסה חלקה. אם נוצרת עיסה קשה מידיי אפשר להוסיף ממרח / גבינה.
להכניס לשקית זילוף ולזלף במקרונים!
המקרונים טעימים יותר יום אחרי שהם במקרר
בתיאבון :-)
אתם יכולים להשתולל עם סוגי העוגות והממרחים, אפשר ממרח תמרים, ממרח או מחית פיסטוק, ריבה, ממרח חלווה וכו'... אין לזה סוף
אתמול קיבלתי מ-5 קבוצות וואטסאפ שונות צילום מסך עם הידיעה הבאה, ומתחת כתוב "חן תראי": רשת LADUREE, זו שהמציאה את המקרונים, מגיעה לארץ! איזה כיף... אם ת"א לא תבוא לפריז, פריז תבוא לת"א
ת"א היא עיר של אינסטנט, אנשים מכורים לריגושים ודברים חדשים.. מתרגשים פה ממקומות חדשים ואז אחרי 5 דקות עוברים למקום אחר חדש יותר. זו סוגיה די מבאסת למען האמת, למרות זאת אני מקווה ש-LADUREE תישאר פה תמיד גם לאחר שהסטטוס שלה ישתנה מ"המקום החדש". זו קלאסיקה אמיתית, מחכה כבר לטעום את המקרונים שלהם :)
(הפוסט הזה נכתב בשנת 2016, לא לאדורי ולא נעליים הגיעו לת"א)
Commentaires