אין על עוגיות אוראו, הן טעימות בפני עצמן, טעימות כשמשלבים אותן בעוגות וקינוחים, והכי חשוב (טוב, לא חשוב באמת, חשוב רק לנושא הזה) שאפשר לשלב אותם במקרונים, הן בציפה החיצונית והן במילוי בפנים.
אז איך מכינים קליפת מקרון אוראו?
מקרון אוראו מכינים בדיוק כמו מקרון שוקולד, רק שבמקום אבקת קקאו, שמים פירורי עוגיות אוראו.
האם כדאי להכין בכלל את הציפה החיצונית בטעם אוראו?
רק אם יש זמן פנוי, כי בסופו של דבר הטעם של המקרון נקבע לפי המילוי או הגנאש, טעם האוראו לא ממש מורגש בציפה החיצונית ולכן אין צורך להשקיע בהפרדת האוראו ופירור העוגיות, אלא אם כן אתם ממש אוהבים להתעסק בזה (כשאוהבים לעשות משהו, זמן ההתעסקות לא מורגש בכלל).
המלצה שלי, להכין מקרונים רגילים ללא צבע מאכל, ולאחר הזילוף לפזר מעל כל מקרון קצת פירורי אוראו, הטעם יהיה בדיוק אותו הדבר.
אם אתם בכל זאת מתעקשים ורוצים מתכון להוספת פירורי אוראו לבלילת קליפת המקרון:
מרכיבים:
2 חלבונים
5 כפות סוכר
כוס אבקת סוכר
חצי כוס + כף אבקת שקדים
2 כפות שטוחות של פירורי אוראו,
הוראות הכנה
כמו כל מקרון, רק לזכור שאת פירורי האוראו חובה לסנן פעמיים ביחד עם אבקת השקדים ואבקת הסוכר.
ומה לגבי המילוי?
המילוי המושלם מבחינתי הוא גבינת שמנת עם עוגיות אוראו-
במעבד מזון טוחנים עוגיות אוראו ומוסיפים בהדרגה גבינת שמנת.
כף גבינת שמנת על כל 2 עוגיות אוראו.
רעיונות לגנאשים:
כמו בגנאש של שוקולד רגיל ושמנת. אפשר להשתמש בשוקולד הלבן עם פירורי האוראו (כמו השוקולד של מילקה), להרתיח שמנת, לכבות את האש ולערבב את השמנת עם השוקולד עד שהתערובת נהיית חלקה.
כמו כן אפשר להשתמש בשוקולד לבן רגיל, שמנת, ולהוסיף להם עוגיות אוראו מפוררות (כולל את המילוי הלבן של האוראו).
ואפשר פשוט להשתמש בבממרח שוקולד טעים
יש עוד מיליון רעיונות לגנאשים, אבל נעצור כאן...
ועכשיו אכתוב קצת על קרם טרטר או אבקת טרטר והקשר שלה למקרונים.
בהרבה מתכוני מרנגים, ומקרונים בפרט, משתמשים באבקת טרטר לייצוב תערובת החלבונים. גוגל אומר שאבקת הטרטר מייצבת את קצף החלבונים, ע"י כך שהיא מקרישה את החלבון המקיף את בועות האויר שבקצף.
בימים שניסיתי כל מיני סוגי מתכוני מקרונים במינונים שונים (הרשת מוצפת מתכונים שונים), השתמשתי באבקת הטרטר בשביל להכין מקרונים.
רוב הפעמים המתכון הצליח, ולפעמים המקרונים יצאו ככה:
הגעתי למסקנה שאין צורך להשתמש באבקה זו, לפחות לא ב"חורף", כיוון שהמקרונים יוצאים מעולה גם ללא שימוש בטרטר. אולי עם הלחות התל אביבית בקיץ כן יהיה צורך, כי כאמור, לחות יכולה להרוס מקרונים גם אם מדייקים בכל שלבי ההכנה.
לסיכום 424 מילים אלו, אם אתם רוצים להכין מקרון אוראו, השקיעו בגנאש, לא בציפוי, הציפוי הוא החלק היפה והנמס בפה, הגנאש הוא החלק הטעים.
Comments