הן העוגיות הכי יפות בשולחן.
"אמנם עוגיות המקרון שוקלות רק גרמים בודדים, אבל זה מספיק כדי לגרום לחושים לרטוט בהנאה.. קליפתם דקה, פריכה, מעוגלת מעט בצורתה, בעלת צבעים מפתים ועיצוב אשר גורם להשתוקק להם, לטרוף אותם בעיניים וללטף את המשטח החלק שלהם. הטעמים שלהם מגרים את האף וכאשר נוגסים בפריכות הזאת, חשים עקצוץ של הנאה והחיך בסופו של דבר מתוגמל". פייר הרמה.
מה כבר אפשר להוסיף על מה שאמר כהן המקרונים הצרפתי, פייר הרמה?
עוגיות מקרוֹן הן עוגיות מרנג צרפתיות העשויות מחלבונים, שקדים טחונים, סוכר לבן ואבקת סוכר. עוגיות "סנדביץ'" אלו ממולאות בד"כ במילויים כמו גנאש, קרם חמאה, ריבות וכל מיני וריאציות מעניינות. עוגיות המקרון מזוהות ביותר עם צרפת, אך יש הטוענים שמקורן באיטליה.יש הבדל בין עוגיות המקרוֹן לעוגיות מקרוּן. מקרוּנים הינם שם כללי לעוגיות ללא קמח, חמאה, מרגרינה או שמן. הבסיס לעוגיות אלו הוא חלבוני ביצה.
ב-20 למרץ מציינים בעולם את "יום המקרון".
Commentaires