top of page
תמונת הסופר/תchenhayek

הקצפת חלבונים במעבד מזון









השבוע נשבר הצעצוע שלי - מעבד מזון פשוט אבל כזה שנתן עבודה, בן שנתיים היה בהריסתו. החלטתי לקנות מעבד מזון איכותי, כזה עם כל הפסיליטיז שמחזיק יותר שנים מחתונה קתולית. אז קניתי את הצעצוע החדש והכבד בהתרגשות (חוץ מגיהוץ האשראי שזה החלק הפחות כיפי בעניין). אחד האביזרים הנלווים למעבד זה מקצף ביצים שמלבישים על המעבד במקום הלהבים.

לא עברו 3 דקות מאז שהנחתי את המעבד על השיש במטבח, החלטתי שחובה לבדוק אם המקצף באמת מקציף טוב. כמובן שהעברתי את המקציף במבחן הקשה ביותר שאפשר להעמיד מרנגים - הכנת מקרונים בשיטה הצרפתית. הקצפתי 2 חלבונים, משך זמן ההקצפה לקח בדיוק כמו במיקסר רגיל, קיפלתי עם אבקות הסוכר, שקדים וקקאו וזילפתי.

בגלל שהיה בתערובת קקאו המקרונים התייבשו ממש מהר (הקקאו מאיץ את זמן ההתייבשות).התוצאה? נפלאה! המקרונים יצאו בדיוק כמו שיוצאים במיקסר חשמלי רגיל.

אין תמונות של מקרון הקקאו כי אלו הצטטנו וישר שלחתי אותם עם קופסא למקפיא. מה שכן, יום לאחר מכן שוב הכנתי במעבד המזון מקרונים רגילים בשיטה הצרפתית, ללא קקאו, וזאת משום שרציתי לוודא שההצלחה לא הייתה מקרית. שוב, המקרונים יצאו מקסימים. ותודה לתפוחי האדמה הרכים שהחליטו לשבור את מעבד המזון הישן שלי.




 

התמונות הנ"ל הינן של מקרונים שהכנתי עם מעבד מזון (הקצפת חלבונים כמובן, לא שום פעולה אחרת).





Comments


bottom of page