Macarons - basic info

posted in // pages
08-04-140

 MACRONS 

Macarons – basic info 

מקרונים יפים

מקרונים יפים (10)

“Macarons only weigh a few grams, but that’s enough to leave your senses quivering with pleasure. Their thin, crisp shell, slightly rounded shape, tempting colours and tender interiors draw devotees to devour them with their eyes, and caress their smooth surface. Their flavours solicit the nose and, when one bites into that crisp shell, the ears tingle with pleasure and the palate is finally rewarded.”   Pierre Hermé

So  what can i say more?
Emphasizing the distinction between macarons and macaroons. Macaroons are refered to general cookies without fat, butter and flour (gluten). Macaroons contains sugar, coconut, nuts, almond and egg whites.  The french macaron – with one “o”, is a French sweet meringue – based confection made with egg white, icing sugar, granulated sugar, almond powder or ground almond. The macaron is commonly filled with ganache, buttercream or jam filling sandwiched between two biscuits (cookies). The name is derived from the Italian word macarone, maccarone or maccherone, the Italian meringue. (thanks to wikipedia for the last sentences).


מתכון מקרון

מקרון פצפוצי אורז (14)

So who are you, macarons cookies?


מקרון מתכון (2)

They are the prettiest cookies in the table

 מקרון לוטוס במבה (3)

חן חייק מקרונים צבעוניים (4)

מקרון תפוח חן חייק (5)

מקרון אוראו (6)

macarons israel

But don't judge a book by its cover. The macarons have crazy taste, their crunchy shells with the changing fillings creates delicious experience.

מקרון

מתכון מקרון (8)

They are the most diverse cookies – Each macaron tastes differently, accordng to the filling inside.

מקרון פיסטוק

מקרון מתכון (6)

There is infinite options for the filling or ganchae..

עוגיות מקרון צבעוניות

 מקרון רימון (16)

The macarons are considered to be the most luxurious cookies.

מקרון אוראו

These cookies domintaes the capital of the patisserie – paris.

מקרון במבה חמניה (10)

 חן חייק קרם חמאה שוויצרי (1)

Considering that the ganache is gluten free, this cookies are friendly for people with celiac disease.

מקרון תפוז

חן חייק (1)

מקרונים יפים (4)

The macarons can be good for people with lactose intolerance,  if the filling inside is dairy free.

מקרון קינמון (12)

It is possible to move them for place to another in a box (unlike delicate cakes) 

מקרון תפוח חן חייק (2)

חן חייק

You can decorate cakes with the macarons.

חן חייק מקרון לימון (13)

MACARONS RECIPE (4)

 Big advantage: you can bake the macarons shells and freeze them (without the filling). When you need to make a quick dessert, you just take them out of the freezer and fill them with a ganache. The macarons tastes better after one day in the refrigerator.

מתכון מקרונים (4)

מקרון שוקולד חלב (1)

לבנדר מקרון (2)

You can decorate the macarons however you wish.

מקרונים לפני האפייה

עוגיות מקרון צבעוניות

You can decorate them in a luxurious style

מקרונים זהב

מקרון סגול חן חייק (8)

מקרון קפה (8)

מתכון עוגיות מקרון (11)

You can decorate them in the childish style

מקרון שוקולד חלב (9)

מקרון שוקולד חלב (7)

It's so easy to fall in love with these cookies!

חן חייק (4)

עוגיות מקרון גרעיני חמניה (10)

מקרונים מתכון (21)

מקרונים מתכון (18)

מקרון פיסטוק חן חייק (7)

מקרון קוקוס (6)

מקרון קפה (14)

מקרון מתכון קל ישראל (12)

מקרון סברס מנגו (6)

מקרון לוטוס במבה (5)

מקרון חלבה ותמרים (8)

בננה מקרון שוקולד רוזמרי (6)

Share

Add a comment