מקרונים – מידע כללי

מי הן עוגיות המקרון?

מקרונים יפים

מקרונים יפים (10)

"אמנם עוגיות המקרון שוקלות רק גרמים בודדים, אבל זה מספיק כדי לגרום לחושים לרטוט בהנאה.. קליפתם דקה, פריכה, מעוגלת מעט בצורתה, בעלת צבעים מפתים ועיצוב אשר גורם להשתוקק להם, לטרוף אותם בעיניים וללטף את המשטח החלק שלהם. הטעמים שלהם מגרים את האף וכאשר נוגסים בפריכות הזאת, חשים עקצוץ של הנאה והחיך בסופו של דבר מתוגמל". פייר הרמה.

מה כבר אפשר להוסיף על מה שאמר כהן המקרונים הצרפתי, פייר הרמה?

עוגיות מקרוֹן הן עוגיות מרנג צרפתיות העשויות מחלבונים, שקדים טחונים, סוכר לבן ואבקת סוכר. עוגיות "סנדביץ'" אלו ממולאות בד"כ במילויים כמו גנאש, קרם חמאה, ריבות וכל מיני וריאציות מעניינות. עוגיות המקרון מזוהות ביותר עם צרפת, אך יש הטוענים שמקורן באיטליה.
יש הבדל בין עוגיות המקרוֹן לעוגיות מקרוּן. מקרוּנים הינם שם כללי לעוגיות ללא קמח, חמאה, מרגרינה או שמן. הבסיס לעוגיות אלו הוא חלבוני ביצה.

ב-20 למרץ מציינים בעולם את "יום המקרון".


מתכון מקרון

מקרון פצפוצי אורז (14)

אז מי ומה הן עוגיות המקרון?


מקרון מתכון (2)

הן העוגיות הכי יפות בשולחן

חן חייק מקרונים צבעוניים (4)

מקרון תפוח חן חייק (5)

מקרון אוראו (6)

macarons israel

אבל מה זה יופי לעומת האופי.. יש להן טעם משגע, הציפוי הקראנצ'י עם המילוי המשתנה יוצר חוויה לחיך

מקרון

הכי מגוונות – אין להן טעם אחיד. לכל עוגיה יש טעם שונה – תלוי איזה מילוי שמים בפנים

מקרון מתכון (6)

אפשר לעשותן עם מילוי שוקולדי, וניל, פירותי, חמאתי… אין סוף לוריאציות

עוגיות מקרון צבעוניות

 מקרון רימון (16)

עוגיות המקרון נחשבות לעוגיות הכי יוקרתיות

מקרון אוראו

הן העוגיות השולטות בבירת הפטיסרי העולמית – פריז

מקרון במבה חמניה (10)

 חן חייק קרם חמאה שוויצרי (1)

בהנחה שלא שמים מילוי עם גלוטן, הן עוגיות ללא גלוטן – טוב גם לשומרי הכשרות בפסח וגם לצליאקיסטים.

 מקרון תפוז

חן חייק (1)

מקרונים יפים (4)

אפשר להכין מילוי פרווה ובכך העוגיות טובות לרגישים לחלב, וגם מהוות קינוח פרווה יפהפה ומושלם

מקרון קינמון (12)

אפשר לנייד אותם ממקום למקום

מקרון תפוח חן חייק (2)

חן חייק

אפשר לקשט איתם עוגות

חן חייק מקרון לימון (13)

MACARONS RECIPE (4)

 

יתרון חשוב מאד : אפשר להכין מקרונים ולהקפיא למשך חודשים (ללא המילוי), וכשצריך להכין קינוח פשוט שולפים אותם מהמקפיא וממלאים אותם בגנאש.
– המקרונים נהיים טעימים יותר אחרי שהם מבלים לפחות יום במקרר, כך הם סופגים את הלחות של המילוי / גנאש –

מתכון מקרונים (4)

מקרון שוקולד חלב (1)

לבנדר מקרון (2)

אפשר לקשט אותם איך שרוצים

מקרונים לפני האפייה

עוגיות מקרון צבעוניות

אפשר לקשט אותם בסגנון יוקרתי

מקרונים זהב

מקרון סגול חן חייק (8)

מקרון קפה (8)

מתכון עוגיות מקרון (11)

אפשר לקשט אותם בסגנון "ילדותי"

מקרון שוקולד חלב (9)

מקרון שוקולד חלב (7)

זה די פשוט להתאהב בעוגיות המקרון ..

 חן חייק (4)

עוגיות מקרון גרעיני חמניה (10)

מקרונים מתכון (21)

מקרונים מתכון (18)

מקרון פיסטוק חן חייק (7)

מקרון קוקוס (6)

מקרון קפה (14)

מקרון מתכון קל ישראל (12)

מקרון סברס מנגו (6)

מקרון לוטוס במבה (5)

מקרון חלבה ותמרים (8)

בננה מקרון שוקולד רוזמרי (6)

 


Share

Add a comment