מקרונים צבעוניים מתכון (10)

 

מקרונים צבעוניים מתכון (2)

אבקת צבע מאכל

בוקר טוב!

אחד התחביבים שלי כאשר אין לי כח לעשות כלום חוץ מלשבת כמו זומבי, זה לצפות בסרטוני מתכונים  ביוטיוב (בחיים לא הייתי מצליחה להכין מקרונים ממתכון כתוב אלמלא צפייה בסרטונים של מתכונים).
איכשהו הגעתי לכך שצפיתי במתכונים של עוגיות מקרון בשפה הצרפתית. בניגוד למתכונים ביוטיוב בשפה האנגלית שבהם כמעט כל המקרונים נעשים בשיטה הצרפתית, סרטוני המתכונים של הצרפתים מציגים בחלק נכבד מתכונים למקרונים שנעשו עם מרנג איטלקי.

חוץ מזה שהצרפתים מאד אוהבים להשתמש במילה "וואלה" במלרע, שמתי לב שלא משנה באיזה שיטת מרנג הם מכינים את המקרונים, הם משתמשים בצבע מאכל העשוי מאבקה, ולא ג'ל.
אמרתי שחובה לנסות ולראות אם יש הבדל.  הלכתי לשוק וקניתי אבקות צבע מאכל, חשוב לציין כי בכל פעם שמכינים מקרונים יש לשים ממש מעט אבקה.
איך התוצאות? כמו עם צבע מאכל ג'ל, אין הבדל. לדעתי העבודה עם צבע מאכל ג'ל נוחה יותר.
אגב, ברוב הסרטונים המקרונים שנאפו לצרפתים לא היו מושלמים בכלל מבחינת נראות, אז אם אתם מתבאסים על מראה המקרונים שנאפים לכם לפעמים, דעו שזה קורה לכולם, גם באומת המקרונים, צרפת.

 

מקרונים צבעוניים מתכון (9)

הקצפת חלבונים במעבד מזון

השבוע נשבר הצעצוע שלי – מעבד מזון פשוט אבל כזה שנתן עבודה, בן שנתיים היה בהריסתו. החלטתי לקנות מעבד מזון איכותי, כזה עם כל הפסיליטיז שמחזיק יותר שנים מחתונה קתולית. אז קניתי את הצעצוע החדש והכבד בהתרגשות (חוץ מגיהוץ האשראי שזה החלק הפחות כיפי בעניין). אחד האביזרים הנלווים למעבד זה מקצף ביצים שמלבישים על המעבד במקום הלהבים.

לא עברו 3 דקות מאז שהנחתי את המעבד על השיש במטבח, החלטתי שחובה לבדוק אם המקצף באמת מקציף טוב. כמובן שהעברתי את המקציף במבחן הקשה ביותר שאפשר להעמיד מרנגים – הכנת מקרונים בשיטה הצרפתית. הקצפתי 2 חלבונים, משך זמן ההקצפה לקח בדיוק כמו במיקסר רגיל, קיפלתי עם אבקות הסוכר, שקדים וקקאו וזילפתי.

בגלל שהיה בתערובת קקאו המקרונים התייבשו ממש מהר (הקקאו מאיץ את זמן ההתייבשות).
התוצאה? נפלאה! המקרונים יצאו בדיוק כמו שיוצאים במיקסר חשמלי רגיל.

אין תמונות של מקרון הקקאו כי אלו הצטטנו וישר שלחתי אותם עם קופסא למקפיא. מה שכן, יום לאחר מכן שוב הכנתי במעבד המזון מקרונים רגילים בשיטה הצרפתית, ללא קקאו, וזאת משום שרציתי לוודא שההצלחה לא הייתה מקרית. שוב, המקרונים יצאו מקסימים. ותודה לתפוחי האדמה הרכים שהחליטו לשבור את מעבד המזון הישן שלי.

בלינק הבא הרחבתי לגבי מעבד המזון, לא קיבלתי שום תמורה בעד הסקירה, החלטתי לכתוב את זאת כי המידע הזה די חסר ברשת בעברית.

 

התמונות הנ"ל הינן של מקרונים שהכנתי עם מעבד מזון (הקצפת חלבונים כמובן, לא שום פעולה אחרת).

מקרונים צבעוניים מתכון (4)

 

מקרונים צבעוניים מתכון (3)

 

מקרונים צבעוניים מתכון (1)

מקרונים צבעוניים מתכון (6)

 

מקרון שוקולד טופי קרמל (2)

גנאש שוקולד טופי

לאחרונה סידרתי את העמוד הכי נצפה באתר, מתכונים למליות למקרונים. בתחתית העמוד הופיע מתכון לגנאש שוקולד טופי, את המתכון הזה תרגמתי מאתר מחו"ל והכנתי אותו פעם אחת רק בשביל לוודא שהוא "עובד". הפעם כשנתקלתי במתכון החלטתי לנסות אותו שוב רק עם קצת שינויים. המלית הזו היא גנאש שוקולד קרמל-טופי, שבכיף אפשר לאמץ אותה לקינוחים אחרים כמו ציפוי טופי לעוגה.

ממה מורכב גנאש קלאסי? שוקולד מריר ושמנת מתוקה. ממה הגנאש הזה מורכב? מאותם המרכיבים + קרמל שעשוי מסוכר ומים, והנה המתכון:

מרכיבים:

65 ג' ( 2/3 כוס) אבקת סוכר
40 מ"ל מים
רבע כפית מיץ לימון
150 מ"ל שמנת מתוקה
160 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל / תמצית בטעמים

הוראות הכנה:

בסיר קטן יש לבשל את אבקת הסוכר עם המים ומיץ הלימון.
לערבב עד שהסוכר נמס ולהשאיר על האש עד שנהיה לזה צבע קרמל (4 דקות בערך).
להסיר מהאש, להוסיף שמנת ותמצית, לערבב עד לקבלת בלילה חלקה.
להחזיר לאש, להוסיף שוקולד ולערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.

לצנן במקרר לפני הזילוף.

 

הטופי הופך את המרקם של הגנאש להרבה יותר מדליק מגנאש רגיל, אם אתם רוצים להשתמש בגנאש הזה בשביל ציפוי לעוגה, אז השתמשו בכמות גדולה יותר של שמנת כדי שהגנאש יהיה פחות מוצק. אפשר גם להשתמש בשוקולד לבן, אך במקרונים מומלץ בשוקולד מריר כי ציפויי המקרון מספיק מתוק ולא כדאי שהעוגייה תהיה מתוקה מדיי. (כן, כל פוסט אני חוזרת על המשפט הזה).

מקרון שוקולד טופי קרמל (1)

 

מקרון שוקולד טופי קרמל (5)

 

מקרון שוקולד טופי קרמל (3)

בתיאבון! 🙂

 

 

 

מקרון עם גנאש שוקולד טופי, וגם קצת על אבקת צבע מאכל

 

Share

Add a comment