מקרון שוקולד ציפס (14)

היי!

כבר כמה פעמים קיבלתי הודעות דרך האתר מגולשים לגבי כך שהמקרונים שהם מכינים נראים מבחוץ כמו שצריך, אך חלולים מבפנים – כלומר יש מרווח ריק גדול מאד בין הציפוי החיצוני לחלק התחתון. (מרווח של 1-2 מ"מ לא נחשב למקרון חלול).
אם המקרונים חלולים זה אומר שיש אוויר כלוא בתוך העוגייה, ייתכן שבועות האוויר לא "השתחררו" כהלכה.
נכון אחרי שמזלפים את המקרונים צריך לדפוק את התבנית על משטח חלק? תהליך זה לא נועד סתם בשביל להוציא את העצבים, בתהליך זה משתחררות בועות האוויר הכלואות בבלילת המקרונים. לכן צריך לדפוק את התבנית לפחות 3 פעמים על משטח חלק, כדי לוודא שלא יישאר יותר מדיי אוויר בפנים.

בנוסף, אתם צריכים לוודא שקיפלתם את אבקת השקדים והסוכר עם החלבונים המוקצפים באופן שווה ואחיד, קיפול לא אחיד גם עלול לגרום למקרונים חלולים.

המקרונים עלולים לצאת חלולים (איזה חרוז) גם בגלל חום נמוך מדיי או גבוה מדיי בתנור, שימו לב גם לזה, כל תנור שונה מהשני וכל תנור מניב גם תוצאות שונות.

אופציה נוספת היא שיחס אבקת השקדים מול יחס החלבונים גבוה ממה שצריך

מקרונים יפים (9)

 

מקרון שוקולד ציפס (16)

 

 

ועכשיו, צ'וקולד שיפס שמוסיפים לעוגיות טרם אפייתן.
הכל התחיל בכך שהחלטתי להכין בצק עוגיות מושחת בתור מלית למקרונים, זאת לאחר שראיתי מתכון ביוטיוב של בראוניז ומעליו ציפוי של בצק עוגיות לא אפוי.
קניתי שוקולד צ'יפס בשביל המאורע. שאלתי את גוגל אם זה בסדר לאכול raw cookie dough (ללא ביצים כמובן), הממצאים לא היו מרהיבים מבחינה בריאותית אז ויתרתי על העניין.

נשאר לי שוקולד צ'יפס, מה עושים? מנסים לראות איך זה מסתדר באפייה אם מניחים אותם מתחת או מעל למקרונים 🙂
התוצאות לפניכם:

 

מקרון חרובים (4)

 

חלק משבבי שוקולד הצ'יפס הנחתי מעל המקרון, וחלק הנחתי על נייר האפייה ומעל השבבים זילפתי מקרונים.
באופציה הראשונה חלק מהשבבים שקעו בתוך העוגיות, וחלק נשארו יציבים, אם השבב שוקע, ניתן להניח עליו שבב שוקולד חדש וזה יידבק מעל.

 

בתמונה זו זילפתי מקרונים מעל שוקולד צ'יפס שהנחתי על נייר האפייה:

מקרון שוקולד ציפס (26)

 

 

כאן השוקולד הונח מעל המקרון לאחר הזילוף:

מקרון חרובים (3)

 

האופציה שבה השוקולד מוחבא בתוך המקרון עדיפה, כך מתקבלת סוג של "הפתעה" כשאוכלים את המקרון.

 

 

שואלים מה שמתי בפנים? פשוט ערבבתי קוקוס עם ממרח מוכן של חלבה וחרובים ללא סוכר, מומלץ
עדיף ללא סוכר כיוון שהמקרון עצמו מספיק מתוק

 

מקרון שוקולד ציפס (1)

 

יאמי!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share


8 comments


Add a comment