איזה עוגיות חמודות וידידותיות הן עוגיות המקרון. הן נטולות גלוטן (כל עוד לא עושים גנאש שמכיל גלוטן), וכמו כן הן יכולות בכיף להיות ידידותיות לאלו הרגישים ללקטוז או כל מה שחלבי, אם ממלאים אותן בגנאש / מילוי פרווה.   (יש לשים לב שהמקרונים לא ידידותיים לטבעונים, כי גם אם שמים ממרח טבעוני בפנים, קליפתם מורכבת מחלבוני ביצים).

 

 

מקרונים יפים (4)

 

אז אחרי ההקדמה הידידותית הזאת, נגיע ל"בשר" של הפוסט- סוגיית הפרווה.  מי מאיתנו אשר אוהב לאפות או להכין קינוחים לא נתקל במשימה להכין קינוח פרווה? מי איתנו לא התבאס וחשש שקינוח פרווה יבאס את הסועדים?

נכון, רוב הגנאשים והמילויים של המקרונים הינם חלביים, אבל בהחלט ניתן להכין או להשתמש בממרחי פרווה קיימים בשביל קינוח טעים ומושלם.
הבסיס של המקרונים זו הקליפה החיצונית שמורכבת מרכיבים פרווה לחלוטין, אז למה לא להכין מקרונים פרווה כאשר צריך להכין קינוח לא חלבי?

 

 

 


גנאש שוקולד 

מרכיבים:
2 כפות ריבה ללא סוכר
100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה
:
להמיס את השוקולד בבאן מארי או במיקרוגל בהדרגה
כשהשקולד נמס לערבב עם ריבה ולצנן מעט במקרר.

 


מלית מחית פרי וביסקוויטים

מרכיבים:
6 כפות ביסקוויטים / פתי בר מפוררים דק דק
1 כף ממרח לוטוס
2 כפות מחית פרי.

הוראות הכנה:
לערבב את כל המרכיבים במשך דקה, עד ליצירת "ממרח"
ניתן גם לעשות זאת במעבד מזון


מלית חלבה וממרח תמרים:

מרכיבים:
2 כפות חלבה  (עדיף לא להשתמש בממרח, אלא בחלבה מפוררת)
4 כפות ממרח תמרים
1 כף קוקוס (לא חובה)

הכנה:
את כל המרכיבים הנ"ל מערבבים בקערה עד לכדי תערובת אחידה, מומלץ לעשות זאת במעבד מזון.


גנאש פירות יער פרווה

מרכיבים:
100 ג' (חפיסה) שוקולד מריר לא חלבי
2 כפות מחית פירות יער כלשהו

אופן ההכנה:
ממיסים את 2 המרכיבים בבאן מארי ומערבבים
מקררים לפחות כשעתיים לפני שמזלפים

 

 

מקרונים עם תותים עוגיות מקרון עם תות (5)

 

אז אלו מילויים פרווה ניתן לשים בפנים?

הדרך הקלה – ממרחים וריבות פרווה קיימות. כמו למשל: ממרח לוטוס, ממרח חרובים, ממרח חמאת בוטנים או חלבה וריבות כמובן. ריבות משתלבות מושלם עם המקרונים. עדיף להשתמש בריבה ללא סוכר כי ציפויי המקרונים כבר מתוק.

המלצה שלי: אם משתמשים בממרח לוטוס או ממרח חרובים מתוק כדאי לערבב אותם עם שבבי קוקוס / פצפוצי אורז / ביסקוויטים טחונים, וזאת בשביל לנטרל את המתיקות של הממרחים הנ"ל,.
בעיקרון אפשר למתן את המתיקות עם חמאה רגילה, אבל זה כבר לא פרווה.. :/ ועל מרגרינה לא אמליץ כי זה לא בריא בכלל

אפשר גם כמובן להכין גנאש פרווה,  משתמשים בשוקולד מריר (ללא חלב כמובן) ובמקום שמנת משתמשים בקרם קוקוס. אפשר גם להמיס שוקולד מריר ולערבב אותו עם מיץ או מחית פירות שחוממה בסיר קטן. לדעתי – שוקולד מריר איכותי מומס עם מחית פירות יער – שילוב מעולה.

גנאש? ממיסים שוקולד מריר (1 חפיסה) בבאן מארי, ואז מערבבים עם 2 כפות גדושות ריבה ללא סוכר, מצננים מעט במקרר, ויש גנאש נהדר ופרווה!
הכמות הזו מתאימה למקרונים שנעשו מ-2 חלבונים.

אפשר להוסיף טיפ טיפה חלבה מסולסת לכל מקרון, ממש אחרי שמזלפים את הגנאש.

 

מקרון קפה (8)

אפשר גם להכין גנאש מדליק ביותר בטעם קפה, שוקולד מריר, תמצית וניל ואספרסו, ממיסים את השוקולד ומערבבים עם 2 המרכיבים הנוספים.

 

 

 

איך שכחתי, אפשר גם להוסיף חתיכות פרי אמיתיות, אחרי שמזלפים מילוי במקרון מניחים חתיכת פרי, ומצפים את המקרון בקליפה השניה. זאת ניתן לעשות רק אם המקרונים נאכלים ב-24 שעות הקרובות, אחרת הלחות של הפרי תרטיב את המקרון והוא יהרס.

מקרונים עם תותים עוגיות מקרון עם תות

 

מקרון סברס מנגו (6)

 

 

 

ניתן גם להכין מילוי תפוחים טעים ופשוט אשר מורכב ממחית תפוחים ופירורי ביסקוויטים:
מערבבים ביסקוויטים עם מחית תפוחים במשך דקה לפחות. על כל כף מחית תפוחים, משתמשים ב-2 כפות פירורי ביסקוויטים. את הביסקוויטים אפשר לטחון במעבד מזון או אפילו לקנות מוכנים.

חן חייק

 

כל מה שכתבתי כאן הוא רק על קצה המזלג (או המטרפה), כי אפשר למצוא אינסוף רעיונות למילוי פרווה למקרונים.

יש לשים לב שלא כל מה שפרווה הוא נטול גלוטן, בממרח לוטוס למשל יש גלוטן.

לסיכום.. גם אם המילוי הוא פרווה, המקרונים יהיו העוגיות הכי "סקסיות" בשולחן של הקינוחים, אז כדאי לקחת אותן בחשבון כשמתכננים להכין קינוח פרווה.

 

בתיאבון…… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share


3 comments


  • יגאל נחמני ספטמבר 18, 2016 at 08:19

    הטיפ את מוכרת?

    REPLY


  • עוזיאל רחל נובמבר 25, 2015 at 11:04

    אך להכין גאנש עים כרם קוקום אים תוספת חמאת בוטנים תודה

    REPLY


    1. חןחן נובמבר 25, 2015 at 14:54

      היי רחל.
      מרכיבים: 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות, 60 מ"ל קרם קוקוס
      בסיר קטן תחממי את קרם הקוקוס עד שרותח, להסיר מהאש ולערבב את השוקולד בפנים, לתת לזה לנוח במקרר להתמצקות.

      את יכולה לזלף את הגנאש הזה במקרונים, ומעל הגנאש לזלף מעט ממרח חמאת בוטנים מוכן.
      המלית תהיה מורכבת מ-2 שכבות.

      REPLY


Add a comment