סמיילי מקרון חן חייק (3)

בוקר טוב 🙂

שמחה רבה שמחה רבה, אביב הגיע, שעון קיץ בא..
ובגלל שפסח מגיע ואתם מחפשים ברשת מתכונים לקינוחים ללא גלוטן, אני כותבת את הפוסט הזה.
ציפוי המקרון כמובן נטול גלוטן כיוון שהוא מורכב מחלבונים, שקדים וסוכר. אם שמים מלית ללא גלוטן, אז המקרון כשר לפסח לחלוטין!
בפוסט זה ארכז את כל המתכונים למליות שבהם אין פירור אחד של חמץ.

אתם יכולים לשנות מרכיבים במתכונים אך לא לשכוח את הכללים הבאים:
1. אסור שהמלית תהיה מתוקה מדיי – כיוון שציפוי המקרון מספיק מתוק, אנחנו לא רוצים לאכול חטיף שהוא פצצת סוכר 🙂
2. אסור שהמלית תהיה לחה מדיי כיוון שזה עלול להרוס לאט לאט את המקרונים.

רגע לפני המתכונים, אפרסם פה את האתר החדש שלי, זהו אתר מתכונים לתבשילים שכמעט כולם מכירים, בכל מתכון יש תמונות של כל שלבי ההכנה. בזכות האתר הזה אני כבר לא צריכה לפתוח את קלסר המתכונים שלי יותר.
אז זו הכתובת www.thechenchen.com , וכן, האתר די זהה לאתר הזה 😉

מתכונים


עוגיות כשר לפסח




קרם חמאה

זו המלית הקלאסית שבד"כ שמים בתוך המקרונים. לקרם החמאה אפשר להוסיף טעמים כמו מחית פיסטוק וכך נוצרת למשל מלית בטעם פיסטוק.

מרכיבים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 וחצי כוסות אבקת סוכר
4 כפות חלב
כפית תמצית וניל / תמצית בטעם אחר

הוראות הכנה:
מקציפים את החמאה כ-2 דקות במיקסר חשמלי
מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף
מוסיפים את תמצית הוניל והחלב ומקציפים עוד קצת

במקום תמצית הוניל אפשר להוסיף סירופ / מחית / חתיכות פרי
או כל מה שתרצו, וזאת כדי להוסיף טעם ונפח לקרם החמאה.

מילוי לעוגיות מקרון (7)


מלית אינסטנט פודינג

מרכיבים:
1 חפיסה אינסטנט פודינג או אבקת קרם פטיסייר (80 ג')
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה בטמפ' החדר
—אם רוצים מוסיפים תמצית בטעם כלשהו (חצי כפית), או סירופ בטעמים (כף)

הוראות הכנה:
מקציפים את האבקה עם השמנת לפי ההוראות בקופסה (לא מוסיפים חלב כדי שמילויי המקרונים לא יהיה נוזלי מדיי)
ממשיכים להקציף עם החמאה עוד כדקה וחצי

מקרונים צבעוניים מתכון (10)


גנאש שוקולד קלאסי

מרכיבים:
75 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה (אופציונלי)

הוראות הכנה:
להרתיח בסיר קטן את השמנת
להסיר מהאש ולצקת לבפנים את השוקולד, לערבב עד לבלילה חלקה.
לתת לזה לנוח כמה שעות במקרר, ואז לזלף לתוך המקרונים.

במידה ומכינים גנאש עם חמאה:
בבאן מארי על אש נמוכה-בינונית, יש להמיס שוקולד, חמאה ושמנת עד שאלו נמסים, ולערבב. לצנן במקרר לפני הזילוף.

אפשר לערבב את הגנאש עם פצפוצי אורז טחונים או קוקוס להוספת נפח

 


גנאש פירות יער

מרכיבים:
80 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מחצי מיכל)
160 גרם שוקולד לבן
50 גרם מחית פטל / אוכמניות / פירות יער

הוראות הכנה:
להרתיח בסיר את השמנת ומחית הפטל
במקביל להמיס במיקרוגל או בבאן מארי את השוקולד הלבן
להסיר מהאש ולערבב עד לבלילה חלקה עם השוקולד הלבן

לתת לזה לנוח כמה שעות במקרר, ואז לזלף לתוך המקרונים.

עוגיות ללא גלוטן (1)


 קרם חמאה שוויצרי

מרכיבים:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
כפית וחצי תמצית וניל

הוראות הכנה:
בבאן מארי (קערה מעל סיר עם מים חמים על אש נמוכה) טורפים ללא הפסקה במשך כ-3-4 דקות את החלבונים עם הסוכר עד שהסוכר נמס.
מעבירים למיקסר ומקציפים.
כשהמרנג מתייצב מוסיפים כל פעם חתיכה קטנה של חמאה (לא הכל במכה אחת)
מוסיפים תמצית וניל (או כל תמצית שתרצו) ונותנים למיקסר לערבב עוד קצת

קרם החמאה מוכן, אם הקרם קצת נוזלי יש לתת לו להתמצק מעט במקרר לפני הזילוף

 

חן חייק קרם חמאה שוויצרי (1)

 


מלית פיסטוק

מרכיבים:
200 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מחפיסה)
חפיסת אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
40 ג' חמאה בטמפ' החדר
כף מחית פיסטוק

הוראות הכנה:

במיקסר חשמלי מקציפים את השמנת, ואינסטנט הפודינג עד שנוצר מוס
מוסיפים את החמאה ומחית הפיסטוק וממשיכים להקציף עד להתמזגות מוחלטת של הרכיבים
המלית מוכנה לזילוף!

מקרון בטעם פיסטוק (6)


 מלית חלבה וממרח תמרים:

מרכיבים:
2 כפות חלבה  (עדיף לא להשתמש בממרח, אלא בחלבה מפוררת)
4 כפות ממרח תמרים
1 כף קוקוס (לא חובה)

הכנה:
את כל המרכיבים הנ"ל מערבבים בקערה עד לכדי תערובת אחידה.

מקרון חלבה ותמרים (8)


ממרח בטעם חלב עם חמוציות:

מרכיבים:
2 כפות ממרח בטעם חלב (ממרח בטעם חלב, לא ריבת חלב)
1 כף שטוחה של חמוציות  קצוצות (מיובשות ללא סוכר)

הוראות הכנה:
לערבב המרכיבים.

מקרון שוקולד חלב (7)


 קרם לימון

מרכיבים:

3 כפות (40 ג') חמאה רכה ללא מלח

120 ג' אבקת סוכר

2 כפיות שמנת מתוקה

1 כף מיץ לימון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

הוראות הכנה:

לערבב במיקסר את החמאה כ-2 דקות לקבלת תמיסה חלקה, להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב עוד כ-3 דקות עד שהתמיסה חלקה.

מקרון לימון נענע לימונענע (9)


גנאש בתוספת בננה:

מרכיבים:
1 בננה
40 מ"ל שמנת
50 ג' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
מרסקים בננה, אפשר בבלנדר מוט חשמלי
מרתיחים את השמנת בסיר קטן, מסירים מהאש כשהשמנת מתחילה לרתוח
מוסיפים את השוקולד והבננה המעוכה ומערבבים עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה

 


לוונדר גנאש:

מרכיבים:
80 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה
כף זרעי לבנדר מיובשים, או לחלופין, כפית תמצית לבנדר.

הוראות הכנה:
בבאן מארי ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה
בסיר קטן מרתיחים את השמנת עם זרעי הלבנדר ומערבבים טוב, כשהשמנת רותחת מסירים מהאש
שמים מסננת מעל קערת השוקולד והחמאה, יוצקים מעל המסננת את השמנת והלבנדר כדי שרק הנוזל של השמנת יעבור, את זרעי הלבנדר לא מכניסים למלית.
מערבבים את המרכיבים לכדי בלילה חלקה
שמים במקרר לכשעתיים בשביל שהבלילה תצטנן.

מקרון סגול חן חייק (8)


גנאש שוקולד קרמל

מרכיבים:

65 ג' ( 2/3 כוס ) אבקת סוכר

חצי כפית מיץ לימון

40 מ"ל מים

150 מ"ל שמנת מתוקה (קצת יותר מחצי מיכל)

200 גרם שוקולד חלב

הוראות הכנה:

בסיר קטן יש לבשל  את אבקת הסוכר עם המים ומיץ הלימון, ולערבב בחום בינוני עד גבוה, לערבב עד שהסוכר נמס. להשאיר על האש עד שנהיה לזה צבע קרמל (בערך 4 דקות).
להסיר מהאש, להוסיף שמנת ולערבב.
להחזיר לאש, להוסיף שוקולד ולערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
יש לקרר את התערובת (בערך שעה) ואז להעביר למקרר להתמצקות.

מקרון שוקולד טופי קרמל (3)


פצפוצי שוקולד

 

מקרון פצפוצי אורז (5)


גנאש ומליות פרווה:

כמו כל גנאש רגיל, רק שפה משתמשים בחפיסת שוקולד מריר לא חלבי עם קרם קוקוס במקום שמנת

גנאש קלאסי:

מצרכים:
100 ג' (חפיסה) שוקולד מריר לא חלבי
65 מ"ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:
מרתיחים את קרם הקוקוס בסיר קטן, מסירים מהאש כשזה רותח
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה

גנאש פירות יער פרווה

מרכיבים:
100 ג' (חפיסה) שוקולד מריר לא חלבי
6 כפות מחית פירות יער כלשהו

אופן ההכנה:
ממיסים את 2 המרכיבים בבאן מארי ומערבבים
מקררים לפחות כשעתיים לפני שמזלפים

גנאש פרווה בטעם פירות

מרכיבים:
100 ג' (חפיסה) שוקולד מריר לא חלבי
6 כפות מיץ פרי (עדיף מיץ איכותי או סחוט, ולא מיץ עם כל מיני חומרים לא איכותי 🙂 )

אופן ההכנה:
ממיסים את 2 המרכיבים בבאן מארי ומערבבים
מקררים לפחות כשעתיים לפני שמזלפים

מקרון קפה (16)

 

 

מקרון קפה (8)

מקרון סברס מנגו (3)

מקרון פצפוצי אורז (12)

מקרון מתכון (1)

 

מקרון שרשרת פנינים (1)

Share


1 comment


  • Bunny אוקטובר 25, 2016 at 12:11

    I've been lonikog for a post like this forever (and a day)

    REPLY


Add a comment