מתכונים – מילוי וגנאשים

אמנם הציפוי החיצוני נותן את הקריספיות, המרקם והצורה היפהפיה, אך הגנאש שבתוך המקרון חותם את הטעם.
ישנה דרך קלה והיא לזלף ממרחי שוקולד / לוטוס / ריבת חלב/ ריבות מוכנות ועוד (אך לא מומלץ ממרח בלבד כיוון שהממרחים מתוקים מאד)
ואפשר גם להכין מלית

להלן מתכונים, אתם יכולים לשנות מרכיבים בהתאם לטעמכם, אך ישנם שני כללים חשובים במליות:
1. אסור שהמלית תהיה מתוקה מדיי – כיוון שציפוי המקרון מספיק מתוק, אנחנו לא רוצים לאכול חטיף שהוא פצצת סוכר 🙂
2. אסור שהמלית תהיה לחה מדיי כיוון שזה עלול להרוס לאט לאט את המקרונים.

— מתכונים נוספים בעמודי הפוסטים השונים באתר זה —

לחצו כאן למתכונים מצולמים – מומלץ למתחילים


לחצו כאן למתכונים עם מליות כשרות לפסח:

עוגיות כשר לפסח


מליות בריאות לעוגיות מקרון: בפוסט זה, הקליקו כאן לקישור

צבע מאכל טבעי במקרונים: לחצו כאן

———————-

קרם חמאה

זו המלית הקלאסית שבד"כ שמים בתוך המקרונים. לקרם החמאה אפשר להוסיף טעמים כמו מחית פיסטוק וכך נוצרת למשל מלית בטעם פיסטוק.

מרכיבים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 וחצי כוסות אבקת סוכר
4 כפות חלב
כפית תמצית וניל / תמצית בטעם אחר

הוראות הכנה:
מקציפים את החמאה כ-2 דקות במיקסר חשמלי
מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף
מוסיפים את תמצית הוניל והחלב ומקציפים עוד קצת

במקום תמצית הוניל אפשר להוסיף סירופ / מחית / חתיכות פרי
או כל מה שתרצו, וזאת כדי להוסיף טעם ונפח לקרם החמאה.


מלית אינסטנט פודינג

מרכיבים:
1 חפיסה אינסטנט פודינג או אבקת קרם פטיסייר (80 ג')
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה בטמפ' החדר
—אם רוצים מוסיפים תמצית בטעם כלשהו (חצי כפית), או סירופ בטעמים (כף)

הוראות הכנה:
מקציפים את האבקה עם השמנת לפי ההוראות בקופסה (לא מוסיפים חלב כדי שמילויי המקרונים לא יהיה נוזלי מדיי)
ממשיכים להקציף עם החמאה עוד כדקה וחצי


מלית אוראו וגבינה

מרכיבים:
150 גרם ממרח גבינת שמנת או גבינת ריקוטה
4 עוגיות סנדוויץ' אוראו (העוגיות הקלאסיות עם המילוי הלבן)

הוראות הכנה:
שמים את העוגיות במעבד מזון ומעבדים עד לכדי פירורים
מוסיפים למעבד את הגבינה ומערבבים עד לבלילה חלקה

המלית מוכנה לזילוף…


גנאש שוקולד קלאסי

מרכיבים:
75 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה (אופציונלי)

הוראות הכנה:
להרתיח בסיר קטן את השמנת
להסיר מהאש ולצקת לבפנים את השוקולד, לערבב עד לבלילה חלקה.
לתת לזה לנוח כמה שעות במקרר, ואז לזלף לתוך המקרונים.

במידה ומכינים גנאש עם חמאה:
בבאן מארי על אש נמוכה-בינונית, יש להמיס שוקולד, חמאה ושמנת עד שאלו נמסים, ולערבב. לצנן במקרר לפני הזילוף.


גנאש פירות יער

מרכיבים:
80 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מחצי מיכל)
160 גרם שוקולד לבן
50 גרם מחית פטל / אוכמניות / פירות יער

הוראות הכנה:
להרתיח בסיר את השמנת ומחית הפטל
במקביל להמיס במיקרוגל או בבאן מארי את השוקולד הלבן
להסיר מהאש ולערבב עד לבלילה חלקה עם השוקולד הלבן

לתת לזה לנוח כמה שעות במקרר, ואז לזלף לתוך המקרונים.


מלית מחית פרי וביסקוויטים

מרכיבים:
6 כפות ביסקוויטים / פתי בר מפוררים דק דק
4 כפיות חמאה בטמפ' החדר
2 כפות מחית פרי.

הוראות הכנה:
לערבב את כל המרכיבים במשך דקה, עד ליצירת "ממרח"
ניתן גם לעשות זאת במעבד מזון


קרם חמאה שוויצרי

מרכיבים:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
כפית וחצי תמצית וניל

הוראות הכנה:
בבאן מארי (קערה מעל סיר עם מים חמים על אש נמוכה) טורפים ללא הפסקה במשך כ-3-4 דקות את החלבונים עם הסוכר עד שהסוכר נמס.
מעבירים למיקסר ומקציפים.
כשהמרנג מתייצב מוסיפים כל פעם חתיכה קטנה של חמאה (לא הכל במכה אחת)
מוסיפים תמצית וניל (או כל תמצית שתרצו) ונותנים למיקסר לערבב עוד קצת

קרם החמאה מוכן, אם הקרם קצת נוזלי יש לתת לו להתמצק מעט במקרר לפני הזילוף


מלית פיסטוק

מרכיבים:
200 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מחפיסה)
חפיסת אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
40 ג' חמאה בטמפ' החדר
כף מחית פיסטוק

הוראות הכנה:

במיקסר חשמלי מקציפים את השמנת, ואינסטנט הפודינג עד שנוצר מוס
מוסיפים את החמאה ומחית הפיסטוק וממשיכים להקציף עד להתמזגות מוחלטת של הרכיבים
המלית מוכנה לזילוף!


מילוי לוטוס גבינת שמנת מדהים וקל:

מרכיבים:
2 כפות ממרח לוטוס
כף גבינת שמנת
כף שבבי קוקוס

הכנה:
את כל המרכיבים הנ"ל מערבבים בקערה עד לכדי תערובת אחידה.


מלית חלבה וממרח תמרים:

מרכיבים:
2 כפות חלבה  (עדיף לא להשתמש בממרח, אלא בחלבה מפוררת)
4 כפות ממרח תמרים
1 כף קוקוס (לא חובה)

הכנה:
את כל המרכיבים הנ"ל מערבבים בקערה עד לכדי תערובת אחידה.


ממרח בטעם חלב עם חמוציות:

מרכיבים:
2 כפות ממרח בטעם חלב (ממרח בטעם חלב, לא ריבת חלב)
1 כף שטוחה של חמוציות  קצוצות (מיובשות ללא סוכר)

הוראות הכנה:
לערבב המרכיבים.


מילוי חמוציות מסקרפונה

מרכיבים:

רבע כוס גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת רכה

1 כף חמאה רכה

1 כף דבש

1 כוס אבקת סוכר

2 כוסות חמוציות יבשות / או דובדבנים – קצוצים דק

חצי כפית קליפת  לימון  מגוררת

טיפה של צבע מאכל אדום

3 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה:

במיקסר חשמלי יש לערבב את גבינת המסקרפונה (או שמנת) עם החמאה והדבש עד לתערובת חלקה.
בהדרגה להוסיף את אבקת הסוכר

לערבב בפנים את קליפות הלימון והחמוציות

להכניס צבע מאכל ורוד ולערבב,
להוסיף 3 כפיות מיץ לימון ולערבב


מילוי קרם גבינה

מרכיבים:

חבילת גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

2 כוסות אבקת סוכר

4 כפות חמאה  בטמפ' החדר

1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

לערבב במיקסר חשמלי את גבינת השמנת, הסוכר, החמאה ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה, כ-2-3 דקות, לקרר ואז לזלף..


קרם לימון

מרכיבים:

3 כפות (40 ג') חמאה רכה ללא מלח

120 ג' אבקת סוכר

2 כפיות שמנת מתוקה

1 כף מיץ לימון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

הוראות הכנה:

לערבב במיקסר את החמאה כ-2 דקות לקבלת תמיסה חלקה, להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב עוד כ-3 דקות עד שהתמיסה חלקה.


גנאש בתוספת בננה:

מרכיבים:
1 בננה
40 מ"ל שמנת
50 ג' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
מרסקים בננה, אפשר בבלנדר מוט חשמלי
מרתיחים את השמנת בסיר קטן, מסירים מהאש כשהשמנת מתחילה לרתוח
מוסיפים את השוקולד והבננה המעוכה ומערבבים עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה


מילוי לוטוס בננה:

מרכיבים:
בננה אחת
2 כפות ממרח לוטוס (לא כפות גדושות ומפוצצות)
2 כפיות שמנת
30 ג' שוקולד לבן

אופן ההכנה:
מרסקים בננה בבלנדר מוט חשמלי, במקביל מחממים שמנת עם ממרח לוטוס, מערבבים, מוסיפים את הבננה ומערבבים עד שהתערובת נהיית אחידה. מכבים את האש ומוסיפים שוקולד לבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מקררים את הבלילה במקרר ואחרי כשעה אפשר לזלף על המקרונים.


מילוי בטעם לוטוס חמאה



החמאה ממתנת את המתיקות של הממרח וציפוי המקרונים.

מרכיבים:
כפית גדושה ממרח לוטוס על כל 25 ג' חמאה.

אופן ההכנה:
את שני המרכיבים ממיסים בבאן מארי ומערבבים לתערובת אחידה.

 


לוונדר גנאש:

מרכיבים:
80 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה
כף זרעי לבנדר מיובשים, או לחלופין, כפית תמצית לבנדר.

הוראות הכנה:
בבאן מארי ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה
בסיר קטן מרתיחים את השמנת עם זרעי הלבנדר ומערבבים טוב, כשהשמנת רותחת מסירים מהאש
שמים מסננת מעל קערת השוקולד והחמאה, יוצקים מעל המסננת את השמנת והלבנדר כדי שרק הנוזל של השמנת יעבור, את זרעי הלבנדר לא מכניסים למלית.
מערבבים את המרכיבים לכדי בלילה חלקה
שמים במקרר לכשעתיים בשביל שהבלילה תצטנן.


גנאש שוקולד קרמל

מרכיבים:

65 ג' ( 2/3 כוס ) אבקת סוכר

חצי כפית מיץ לימון

40 מ"ל מים

150 מ"ל שמנת מתוקה (קצת יותר מחצי מיכל)

200 גרם שוקולד חלב

הוראות הכנה:

בסיר קטן יש לבשל  את אבקת הסוכר עם המים ומיץ הלימון, ולערבב בחום בינוני עד גבוה, לערבב עד שהסוכר נמס. להשאיר על האש עד שנהיה לזה צבע קרמל (בערך 4 דקות).
להסיר מהאש, להוסיף שמנת ולערבב.
להחזיר לאש, להוסיף שוקולד ולערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
יש לקרר את התערובת (בערך שעה) ואז להעביר למקרר להתמצקות.


גנאש ומליות פרווה:

כמו כל גנאש רגיל, רק שפה משתמשים בחפיסת שוקולד מריר לא חלבי עם קרם קוקוס במקום שמנת

גנאש קלאסי:

מצרכים:
100 ג' (חפיסה) שוקולד מריר לא חלבי
65 מ"ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:
מרתיחים את קרם הקוקוס בסיר קטן, מסירים מהאש כשזה רותח
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה

גנאש פירות יער פרווה

מרכיבים:
100 ג' (חפיסה) שוקולד מריר לא חלבי
6 כפות מחית פירות יער כלשהו

אופן ההכנה:
ממיסים את 2 המרכיבים בבאן מארי ומערבבים
מקררים לפחות כשעתיים לפני שמזלפים

גנאש פרווה בטעם פירות

מרכיבים:
100 ג' (חפיסה) שוקולד מריר לא חלבי
6 כפות מיץ פרי (עדיף מיץ איכותי או סחוט, ולא מיץ עם כל מיני חומרים לא איכותי 🙂 )

אופן ההכנה:
ממיסים את 2 המרכיבים בבאן מארי ומערבבים
מקררים לפחות כשעתיים לפני שמזלפים


עמוד הבית מקרונים – מידע בסיסי סרטוני מתכונים מתכונים מתכונים – מילוי וגנאשים תקלות בהכנת מקרונים אביזרי עזר פוסטים גלריה צור קשר

מילוי לעוגיות מקרון (7)

מקרון לימון נענע לימונענע (9)

מקרון קפה (8)

מקרון סברס מנגו (3)

מקרון פצפוצי אורז (12)

מקרון מתכון (1)

מקרון שוקולד חלב (7)

מקרון רימון (16)

Share

Add a comment