מתכונים – הקליפה החיצונית של המקרון

המתכונים בעמוד זה הם מתכונים לקליפות המקרונים בלבד

בלינק זה יש מתכונים לגנאשים / מילויים למינהם

 בעמוד הפוסטים של האתר, יש מתכונים שונים ונוספים בכל פוסט

אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים מקרונים, מומלץ לראות סרטונ/ים המדריכים איך להכין עוגיות אלו, כיון שיש כללים חשובים שצריך להקפיד עליהם, מספיק שלא עברתם על כלל אחד, המקרונים לא ייצאו טוב. מומלץ גם לעבור על עמוד מקרונים למתחילים.

לחצו כאן לסרטוני מתכונים


מתכון בסיסי למקרונים בשיטה הצרפתית

מרכיבים:

* 2 חלבונים בטמפרטורת החדר (ביצים במידה L)

* 5 כפות סוכר לבן (65 גרם)

* כוס אבקת סוכר (115 גרם)

* 3/4 כוס אבקת שקדים טחונים דק דק (78 גרם)

* צבע מאכל אם רוצים מקרון צבעוני (ג'ל בלבד, לא צבע מאכל נוזלי!)

(לפי מתכון זה אין צורך במשקל, רצוי להשתמש בכוסות מדידה מדויקות).

הוראות הכנה:

מנפים את אבקת הסוכר עם אבקת השקדים במסננת, פעמיים! כל מה שלא עובר במסננת- לפח. אסור שייכנסו לכלוכים או מים לבלילה.
להקציף חלבונים במיקסר (אפשר גם במיקסר ידני אם אין)
ולהוסיף את הסוכר הלבן בהדרגה.
ממש לפני הסיבוב האחרון של ההקצפה יש להוסיף טיפה צבע מאכל ג'ל לקציפת החלבונים.

כשקציפת החלבונים מוכנה, יש לקפל את תערובת אבקת השקדים והסוכר לחלבונים, פעולה זו היא הפעולה הקריטית בהכנת המקרונים. אם מקפלים מעט או הרבה מדיי את התערובת, המקרונים לא ייצאו טוב.

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים

כשהתבנית מוכנה עם המקרונים, יש "לדפוק" את התבנית על משטח חלק כדי שבועות האוויר תצאנה.

יש לתת למקרונים לנוח כחצי שעה לפני הכנסתם לתנור כדי שיתייבשו

לפני כן מחממים תנור ל-150 מעלות

מכניסים לתנור לכ-12 דקות (תלוי בגודל המקרונים)

מתכון בסיסי למקרונים בשיטה האיטלקית

מרכיבים:
100 ג' אבקת סוכר
100 ג' אבקת שקדים
35 ג' חלבונים
—לסירופ–
25 מ"ל מים
100 ג' סוכר

—למרנג המוקצף במיקסר–
35 ג' חלבונים

הוראות הכנה:

מנפים את אבקת הסוכר עם אבקת השקדים במסננת, פעמיים! כל מה שלא עובר במסננת- לפח. אסור שייכנסו לכלוכים או מים לבלילה. לבלילה זו מוסיפים חלבון אחד ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. אם רוצים מקרון צבעוני- מוסיפים טיפה צבע מאכל ג'ל בשלב זה.

מרתיחים את המים עם הסוכר הלבן. כשהסירופ מגיע ל-110 מעלות, יש להתחיל להקציף את יתר החלבונים במיקסר. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות יש להכניסו לקציפת החלבונים בהדרגה.

ממזגים את התערובת של האבקות עם החלבון לתערובת המרנג בהדרגה עד לקבלת בלילה יציבה

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים

כשהתבנית מוכנה עם המקרונים, יש "לדפוק" את התבנית על משטח חלק כדי שבועות האוויר תצאנה.

יש לתת למקרונים לנוח כחצי שעה לפני הכנסתם לתנור כדי שיתייבשו

לפני כן מחממים תנור ל-150 מעלות

מכניסים לתנור לכ-12 דקות (תלוי בגודל המקרונים)

מקרון שוקולד

מרכיבים:

* 2 חלבונים בטמפרטורת החדר

* 5 כפות סוכר לבן

* כוס אבקת סוכר

* 1/2 כוס אבקת שקדים טחונים דק דק

* 2 כפות אבקת קקאו

הוראות הכנה: בדיוק כמו המתכון הבסיסי הצרפתי, את הקקאו מנפים ביחד עם אבקת הסוכר

 

מקרונים יפים

מתכון עוגיות מקרון (1)

מקרון במבה חמניה (9)

מקרון אוראו

מילוי לעוגיות מקרון (7)

מקרון קוקוס (9)

מקרון מתכון (6)

מקרון פצפוצי אורז (14)

Share

Add a comment