מקרון שוקולד חלב (7)

 

 

(התמונה הנ"ל לקוחה מ-https://www.flickr.com/photos/iita-media-library/sets/72157624038697766/detail/)

מזהים את התמונה הזו? בין אם כן ובין אם לא, את הטעם של זה אתם מכירים טוב מאד, זהו העץ שמתוכו צומח הדבר הכי ערב לחיך בעולם – הקקאו, כלומר, השוקולד.

וכמו כל דבר מתוק, גם את השוקולד ניתן לשלב במקרונים, באינסוף וריאציות.
מקרונים בטעם שוקולד הם באמת מקרונים שוקולד, לא מדובר בצבע מאכל חום שמשווה למקרון צבע של שוקולד, אלא אבקת הקקאו המשכרת שצובעת את המקרון בצבע שוקולדי מפתה.

מקרון שוקולד חלב (14)

איך מכינים?

מורידים מכמות אבקת השקדים לטובת אבקת קקאו

אם מדובר ב-2 ביצים, הכמות שאני משתמשת למקרונים (לפי השיטה הצרפתית):
2 חלבונים
5 כפות סוכר לבן
1 כוס אבקת סוכר
חצי כוס שקדים טחונים
2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה- כמו כל מקרון
1. את הקקאו מנפים במסננת ביחד עם אבקת הסוכר והשקדים.
2. מקציפים חלבונים עם סוכר לבן.
3. מקפלים את את תערובת האבקה לקציפת החלבונים (אני עושה זאת בשני שלבים) עד שמגיעים למרקם הרצוי (למי שלא יודע מהו המרקם שיצפה בסרטונים).
4. מכניסים לשקית זילוף את התערובת ומזלפים.
5. "מכים" את התבנית על השיש או על משטח יציב כדי שבועות האוויר ישתחררו. מחכים 20 דקות עד שהמקרונים מתייבשים.
6. מכניסים לתנור 150 מעלות בין 10 ל-14 דקות, תלוי בגודל המקרונים.

IMG_2863_640x480

 

מניסיון שלי, למקרונים עם אבקת קקאו לוקח יותר זמן להיות מוכנים מאשר מקרונים רגילים ללא אבקת קקאו.
מקרון עם קקאו זקוק לזמן אפייה ארוך יותר (אצלי זה עוד 2 דקות של אפייה).

מקרון שוקולד מקרונים שוקולד קקאו

מקרונים שוקולד נראים שונה בהתאם לקישוט. כשמקשטים את העוגיות בסוכריות צבעוניות הן נראות חטיף ילדים מפתה במיוחד (ופה ניתן לומר שזו העוגייה המושלמת לילדים צליאקיסטים או סתם לאנשים שנמנעים מגלוטן)
כמו כן, אפשר לקשט את המקרונים בסוכריות כסופות לבנות שנותנות למקרונים מראה קצת יותר יוקרתי ופחות ילדותי.

איך מקשטים? אחרי שמזלפים את המקרונים ו"מכים" אותם על משטח לשם הוצאת בועות האויר, פשוט שמים סוכריות / קוקוס או כל מה שעולה בדעתכם. רק שימו לב שהידיים שלכם יבשות, מים או כל דבר לח יהרוס את המקרון. חבל, לא?

 

מקרון שוקולד חלב (2)

ומה לגבי המילוי בפנים?  פה כאמור, אתם יכולים לזלף מה שבא לכם

בתמונות כאן יש שני גנאשים שהכנתי, האחד גנאש לוטוס כפי שכתבתי עליו בפוסט קודם, והשני גנאש וניל.
אני תמיד מעדיפה להכין גנאשים טעימים קלי הכנה, ללא חלמונים.
גנאש וניל – מרכיבים:
100 ג' שוקולד לבן
55 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מיץ לימון
כפית תמצית וניל
גרגירי וניל אם רוצים

הכנה: מחממים בסיר שמנת עם כפית תמצית וניל, אם רוצים מוסיפים גרגירי מקל וניל.
מסירים מן האש, מוסיפים לשוקולד הלבן  עם מיץ הלימון ומערבבים עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה. מקררים כשעתיים, ואז הגנאש מוכן לזילוף 🙂
ניתן גם להקציף את הגנאש בשביל לקבל מילוי אוורירי יותר. מומלץ להוסיף חמוציות קצוצות להעשרת הטעם.

 

זה כ"כ טעים… בתיאבון….

 

 

מקרון שוקולד חלב (10)

 

 

מקרון שוקולד חלב (17)

 

 

 

מקרון שוקולד חלב (1)

 

מקרון שוקולד חלב (6)

 

מקרון שוקולד חלב (5)

Share

Add a comment