מתכון עוגיות מקרון - חן חייק

חן חייק מילוי לעוגיות מקרון

 

ורוד, צהוב, טורקיז בהיר… איזה שילוב יפהפה של צבעים, אפשר לומר שאת הפוסט הזה אני כותבת בגלל התמונות והמקרונים שגרמו לשידה שלי להיראות כמו ממלכה קסומה של ילדה בת 5..

כמעט בכל קונדיטוריה בארץ מוכרים מקרונים בטעמים שהבסיס שלהם הוא מילוי של קרם החמאה, וכל מה שעושים זה מוסיפים מחית / תמצית / סירופ בטעם כלשהו, ויש מקרון בטעם X, Y, Z.

מקרונים צבעוניים

אז למה כן קרם חמאה? טעים מאד, רכיבים זולים ונגישים, וכן אפשר להוסיף תמצית / מחית באיזה טעם שרוצים ויוצא קרם שמתכתב היטב עם המקרון.
למה לא? נו טוב, זו לא המלית הכי בריאה בלשון המעטה, חמאה ואבקת סוכר 🙂

כתבתי בפוסטים קודמים על קרם חמאה שוויצרי וקרם חמאה רגיל שהכנתי במעבד מזון. למה הכנתי בעבר במעבד מזון? כי כשניסיתי להכין במיקסר עם וו גיטרה לא הצליח לי וזה גרם לי לא לרצות להכין את הקרם הפשוט הזה. היום, יש מצב שחטפתי מכת שמש, או שסתם נמסתי באוטו עד שהמזגן התחיל לקרר והחלטתי להכין את הקרם, הפעם עם הכלי שמקציף.
אז הקצפתי.. או יותר נכון המיקסר הקציף, כל מה שצריך לעשות זה רק לשים החמאה ובהדרגה את אבקת הסוכר (נו טוב, גם קצת חלב ותמצית וניל). האמת היא שצריך גם לשטוף בסוף את הכלים, עדיין אין מיקסר ששוטף את קערת המיקסר של עצמו…

קרם החמאה הוא סוג של מלית קלאסית, בכל מקום בעולם משתמשים בקרם בתור בסיס, אפשר להוסיף למיקסר מיץ בטעמים, סירופ בטעמים, מחית, פירות, כל מה שתרצו ישדרג את הקרם. בפעם האחרונה שהכנתי הוספתי סירופ תות ויצא ממש ממש טעים.

מקרון סוכריות

 

 

אז אכתוב פה את המתכון, למרות שהוא נמצא במיליון אתרים:

מרכיבים:
200 גרם חמאה
½2 כוסות אבקת סוכר
4 כפות חלב
כפית תמצית וניל / תמצית בטעם אחר
— מרכיב נוסף בטעם כלשהו אם תרצו
כף מיץ לימון

הוראות הכנה:
מקציפים את החמאה כ-2 דקות
מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף
מוסיפים את תמצית הוניל, הלימון והחלב ומקציפים עוד קצת

במקום תמצית הוניל אפשר להוסיף איזה סירופ / מחית שתרצו בשביל להוסיף טעם לקרם החמאה.

 

 

 

 

מקרון קרם חמאה חן חייק

 

הנאה מובטחת… 🙂

מקרונים צבעוניים

 

 

 

מילוי לעוגיות מקרון

 

מקרון גלידה

 

מלית למקרון

 

מתכון עוגיות מקרון - חן חייק

 

קינוח פרווה

 

Share

Add a comment