מקרון תפוח חן חייק (4)

 

מקרון תפוח חן חייק (1)

 

מזל טוב לאתר (לא, האתר עדיין לא חוגג שנה ואפילו לא חצי שנה באוויר), אך סוף סוף סידרתי את התצוגה כשנכנסים מהסמארטפון וכעת האתר נגיש בצורה ברורה גם לנכנסים דרך הניידים. בשפה אינטרנטית תצוגה נגישה לכל סוגי המסכים נקראת "רספונסיבית".
ועכשיו, אחרי ההקדמה על האתר, ארשום הקדמה על מתכון למקרון תפוחים פשוט וקל.

ברוב הפוסטים עם המתכונים באתר כתבתי את המילים "מתכון פשוט וקל", וזאת כי אני מעדיפה להכין גנאשים ומילויים למקרונים שיהיו קלים להכנה:
1. אנחנו מספיק עומלים על הכנת הציפוי החיצוני של המקרונים, אז לעבוד קשה גם על המלית זה כבר יותר מדיי..
2. טעמתי הרבה סוגי מקרונים ונוכחתי לגלות שאין קשר בין זמן הכנת המילוי לבין ההצלחה של הטעם, אז למה לעבוד כ"כ הרבה זמן על מילוי אם אפשר להכין מלית ב-5 דקות?
3. זמן זה דבר יקר 🙂

אתמול התחשק לי להכין מקרונים בצבע ירקרק (אין לי צבע מאכל ירוק אז השתמשתי בטיפה צהוב וטיפה טורקיז). האסוציאציה הראשונה שעלתה לי לגבי הצבע הזה, היא להכין מקרונים בטעם תפוח. יכולתי להכין מילוי שלוקח זמן להכין אותו כמו לחתוך תפוחים, לקרמל אותם עם סוכר וחמאה ואז לרסק ולערבב עם קוקוס למשל…, אבל… זה ארוך מדיי, ואני מעדיפה לגלות מליות פשוטות שלא גונבות יותר מדיי זמן.

אז קניתי גרבר למבוגרים (או בשמו בעברית "מחית תפוחים"), כמובן ללא סוכר(!!), עירבבתי עם ביסקוויטים טחונים דק דק, השתמשתי בביסקוויטים בטעם וניל, ערבבתי כדקה עד שנוצר מרקם של ממרח. הטעם? מ-ש-ג-ע-! נסו את זה גם בתור בסיס לעוגות, מחית תפוחים מעורבבת עם ביסקווטים וקצת חמאה זה נהדר.
למה מחית תפוחים ללא סוכר? כי ציפויי המקרון שלנו כבר מתקתק עם סוכר, ואנחנו לא רוצים עוגייה שהיא פצצת סוכר..

כמובן שאת המלית הזו ניתן לזלף על המקרונים ישר אחרי שהיא מוכנה (בניגוד לגנאש שצריך לחכות שיתמצק במקרר). את המקרונים יש לשים במקרר ולאכול רק אחרי כמה שעות (כי העוגיות הרבה יותר טעימות יום אחרי ששהו במקרר).

אז הנה לכם המתכון:

על כל כף של מחית תפוחים, יש להוסיף 3 כפות של ביסקוויטים מפוררים דק דק. + 1 כף חמאה בטמפ' החדר.

איך מכינים?
אפשר לערבב בהדרגה או "ללוש" עם ידיים נקיות, או פשוט באמצעות מעבד מזון

זהו היחס הנכון, אם שמים יותר מחית ופחות פירורי ביסקוויטים, אז המלית תהיה לחה מדיי, והמקרונים יהרסו מהלחות של המילוי.

 

אם אין לכם מעבד מזון או כח לטחון במעבד, יש בסופר אבקת ביסקוויטים, וזה לא יקר.

מקרון תפוח חן חייק (13)

קיצר, "ממרח" מחית תפוחים מעורבב עם אבקת ביסקוויטים – אחלה מלית למקרונים! ואם אתם רוצים את זה ללא גלוטן אז אתם יכולים במקום הביסקוויטים להשתמש בקוקוס / פירורי עוגיות ללא גלוטן במקום בפירורי הביסקוויטים
המקרונים האלו מחזיקים 4-5 ימים במקרר כיוון שהלחות של המחית יכולה לאט לאט להרוס את הקשיחות של המקרונים

יש משפט באנגלית אשר אומר: "one apple a day, keeps the doctors away", כלומר בתרגום חופשי – תפוח אחד ביום מרחיק אתכם מרופאים (רק שבאנגלית זה מתחרז ונשמע קליט יותר), ואני אומרת: לפחות מקרון אחד ביום מרחיק אתכם מעצבים..

בתיאבון

 

חן חייק

 

מקרון תפוח חן חייק (8)

 

 

מקרון תפוח חן חייק (5)

Share

Add a comment


פוסטים אחרונים

09 ינואר, 2017 מקרון עם מלית בראוניז02 ינואר, 2017 צילום אוכל - צילום עוגיות מקרון09 דצמבר, 2016 את מוכרת מקרונים?28 מרץ, 20161 תגובות עוגיות מקרון כשרות לפסח, מתכונים15 ינואר, 20165 תגובות צבע מאכל טבעי במקרונים? יש חיה כזו09 ינואר, 2016 עוגיות מקרון וקצת בריאות19 דצמבר, 20152 תגובות סקירה של MAGIMIX 5200XLD עם האביזרים הנלווים06 דצמבר, 20151 תגובות אל תנסו את זה בבית - פוסט כשלונות28 נובמבר, 2015 מקרון עם גנאש שוקולד טופי, וגם קצת על אבקת צבע מאכל06 נובמבר, 20153 תגובות השפעות הגשם על המקרונים, וגם מקרון פיסטוק03 נובמבר, 20158 תגובות קצת על מקרונים חלולים, וגם עוגיות מקרון עם שוקולד צי'פס15 אוקטובר, 2015 מקרון עם מילוי עוגה..07 אוקטובר, 2015 מקרון גרנולה סילן ומתכון בטוח לעוגיות נשיקות18 ספטמבר, 2015 פצפוצי אורז ועוגיות מקרון18 ספטמבר, 2015 Rice krispies for macarons filling15 ספטמבר, 2015 הכנת מקרונים עם מרנג שוויצרי10 ספטמבר, 2015 רכז רימונים ,מקרונים וקינוח פרווה. חג שמח!01 ספטמבר, 2015 Healthy macaron fillings26 אוגוסט, 20151 תגובות יישון חלבונים לעוגיות המקרון, האם צריך את זה?16 אוגוסט, 2015 קינמון מוסיף המון, למקרון12 אוגוסט, 2015 מקרונים עם מילוי קרם חמאה31 יולי, 2015 קיץ! עוגיות מקרון עם מנגו, בננה וסברס24 יולי, 20152 תגובות חום, לחות ומקרונים24 יולי, 20152 תגובות מקרונים במילוי קרם חמאה שוויצרי27 יוני, 2015 הקשר בין טריות השקדים להתייבשות המקרונים לפני האפייה27 יוני, 2015 Why the macarons don't get dry fast ?26 יוני, 2015 מלית חלבה ותמרים במקרון העשוי מגרעיני דלעת24 יוני, 2015 Hot weather, humidity and macarons20 יוני, 2015 מקרון עם ביסקוויט ומחית פירות20 יוני, 20151 תגובות מקרון לבנדר06 יוני, 2015 מקרון תפוחים טעים ופשוט13 מאי, 2015 מקרון מרשמלו09 מאי, 2015 מקרון במילוי ממרח בטעם חלב עם חמוציות02 מאי, 2015 עוגיות ללא גלוטן24 אפריל, 2015 סמיילי מקרון במילוי לוטוס שמנת משגע24 אפריל, 20151 תגובות Smiley macarons18 אפריל, 20151 תגובות מקרונים בטעם קפה16 אפריל, 2015 לימון מנטרל המון, עוגיות מקרון בטעם לימון13 אפריל, 2015 עוגיות מקרון העשויות מקוקוס טחון במקום שקדים טחונים11 אפריל, 2015 עוגיות מקרון עם אגוזי קשיו במקום שקדים10 אפריל, 2015 עוגיות מקרון עשויות מגרעיני חמניה ופיסטוקים טחונים07 אפריל, 2015 מקרונים עם חתיכות פרי04 אפריל, 2015 עוגיות מקרון ממולאות בריבה / קונפיטורה ביתית30 מרץ, 2015 עוגיות מקרון בטעם קיווי28 מרץ, 2015 אינסטנט מילוי טעים למקרונים03 מרץ, 2015 מקרונים - בשיטה האיטלקית או הצרפתית?03 מרץ, 2015 French meringue Vs italian meringue28 פברואר, 2015 חמאת קקאו והקשר שלה למקרונים + מקרון תפוזים28 פברואר, 2015 הרגליים של המקרונים...23 פברואר, 20153 תגובות קינוח פרווה טעים? מקרונים!