מקרון סגול חן חייק (4)

 

מקרון סגול חן חייק (3)

 

בוקר טוב!
זה הפוסט הכי סגול ורגוע שידע אתר זה.
כידוע, הלבנדר הוא צמח סגול עם סגולות רפואיות, אך הסגולה הגדולה שלו היא שניתן לשלבו בקינוחים 😉
לפני כמה חודשים צפיתי ביוטיוב בסרטון של הכנת מקרון לבנדר ואמרתי לעצמי שצריך לנסות מתישהו לבנדר בתוך קינוח.
אמנם לא הכנתי בדיוק את אותה המלית כמו שבסרטון, אך ראיתי איך משתמשים בזרעי הלבנדר המיובשים בשביל קינוח, וזה פשוט. אם זה לא היה פשוט הפוסט הזה לא היה קיים 🙂

 

מקרון סגול חן חייק (8)

 

אז איך מכינים? ציפוי המקרון כרגיל, בשיטה הצרפתית או האיטלקית, מה שאתם אוהבים, רק עם הוספת צבע מאכל סגלגל (יש אפשרות להוסיף אבקת לבנדר, אבל באמת שאין צורך בציפוי החיצוני).
לאחר זילוף המקרונים ניתן לעטר את המקרונים בזרעי לבנדר, לפני שהמקרונים מתייבשים כמובן.
הרכיב היחידי החדש הוא כמובן זרעי הלבנדר המיובשים, חבילה גדולה עולה בחנות טבע כ-13 ש"ח.

 

לבנדר מקרון (1)

ועכשיו למלית:
מרכיבים:
80 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה
כף זרעי לבנדר מיובשים, או לחלופין, כפית תמצית לבנדר.

הוראות הכנה:
בבאן מארי ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה
בסיר קטן מרתיחים את השמנת עם זרעי הלבנדר ומערבבים טוב, כשהשמנת רותחת מסירים מהאש
שמים מסננת מעל קערת השוקולד והחמאה, יוצקים מעל המסננת את השמנת והלבנדר כדי שרק הנוזל של השמנת יעבור, את זרעי הלבנדר לא מכניסים למלית.
מערבבים את המרכיבים לכדי בלילה חלקה
שמים במקרר לכשעתיים בשביל שהבלילה תצטנן.
אם הגנאש מרגיש לכם מתוק מדיי אתם יכולים להוסיף לבלילה 2 כפות שבבי קוקוס שינטרלו את המתיקות ויוסיפו נפח קליל.

 

לבנדר מקרון (6)

 

 

אגב, הפעם התחשק לי להכין מקרון לפי המרנג של השיטה האיטלקית. אני תמיד בשוק איך השיטה הזו מצליחה לי כל הזמן למרות הכלים שנראים כאילו הייתה מלחמה גרעינית במטבח. מלא סירופ סוכר נדבק לדפנות קערת המיקסר, אני מוזגת את הסירופ לחלבונים המוקצפים בצורה ברברית,  ועדיין המקרונים מצליחים ונראים מתוקתקים. לא פלא שבקונדיטוריות נוטים להשתמש בעיקר בשיטה זו.

באופן אישי אני מעדיפה את הטעם והמרקם של השיטה הצרפתית, אבל ללא ספק, השיטה האיטלקית הרבה יותר קלה.
אם אתם אוהבים את המקרון אוורירי ונמס בפה – עשו זאת עם השיטה הצרפתית, אם אתם אוהבים מרקם מסטיקי צמיגי שמדגיש את טעם השקדים – לכו על השיטה האיטלקית.

 

 

 

לבנדר מקרון (12)

 

מקרון סגול חן חייק (6)

 

 

לבנדר מקרון (4)

 

לבנדר מקרון (9)

מקרון סגול חן חייק (2)

 

חן חייק----

מקרון סגול חן חייק (1)

 

לבנדר מקרון (13)

 

תמונת היום israeli kitchen

Share


1 comment


  • נטלי לולה ספטמבר 05, 2015 at 09:45

    פוסט מהמם אימצתי

    REPLY


Add a comment