מקרון גרנולה סילן ומתכון בטוח לעוגיות נשיקות

מקרון גרנולה סילן (4)

מקרונים עם מלית סילן וגרנולה
בפעם האחרונה שהכנתי מקרונים, היו אלו מקרונים עם מלית של פצפוצי אורז, חמוציות ושוקולד מומס. פצפוצי האורז במלית הם הצלחה גדולה – הם מוסיפים נפח, קראנצ'יות וממתנים מתיקות. בשל כך החלטתי גם לבדוק איך זה יהיה עם גרנולה.

אז קניתי גרנולה (ללא סוכר! העוגיות מספיק מתוקות), המסתי סילן בבאן מארי, ועירבבתי עם הגרנולה. שמתי בשקית זילוף והנחתי במקרר כי הסילן עוד היה במצב נוזלי. לאחר מכן זילפתי בתוך המקרונים (וזה היה די מסובך ודביק), וישר למקרר.
היחס של הרכיבים: על כל 2 כפות גרנולה, כף סילן. חובה לחמם את הסילן כדי שיהיה אפשר לערבב עם הגרנולה.

אז למה כן כדאי להשתמש במלית הזו? יחסית בריאה, הגרנולה ממתנת את המתיקות ומוסיפה נפח למלית.

למה לא? מלית זו די מסובכת לזילוף, והסילן הופך את העסק לדביק..
בנוסף, ילדים כנראה פחות יתחברו לטעם.

מקרון גרנולה סילן (2)

רעיון נוסף למלית, בלי גרנולה ובלי סילן:
הערב הוצאתי את האוטו היישר לאחד הסופרים הגדולים והזולים מחוץ לעיר. בין היתר קניתי ממרח חרובים עם חלבה (10 ש"ח, פה בת"א זה עולה 17 ש"ח), אם מערבבים את הממרח הזה עם קוקוס, נקבל מלית נהדרת למקרון, שילוב מהמם של טעמים, ואפשר גם להוסיף חמוציות קצוצות למלית זו.
זה תמיד כיף לגלות ממרחים חדשים, את הקוקוס מוסיפים בשביל למתן את המתיקות ולייצב את הממרח שלא יהיה נוזלי מדיי ויהרוס את המקרון.
טרם הכנתי מקרונים עם מלית זו, לכן אין תמונות 🙂

 

מקרון גרנולה סילן (1)

מקרון גרנולה סילן (6)

 

 

 

 

ועכשיו, לחלק המרגש של השבוע, הצלחתי סוף סוף להכין עוגיות נשיקות! נכון, זה אתר על עוגיות מקרון בלבד, אבל לא יזיק אם אכתוב פעם אחת על עוגיות אחרות.

נשיקות קלות מתכון (1)

 

בעבר ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין נשיקות ותמיד העוגיות השחימו או שהיו במרקם של קרמבו. התייאשתי ופרשתי.
השבוע התכתבתי עם עידית שירז לגבי עוגיות מקרון, וקיבלתי ממנה מתכון שמצליח(!!) לעוגיות נשיקות.
המרנג נעשה בשיטה שבה קודם כל מחממים על באן מארי סוכר וחלבונים ורק אחרי זה מקציפים (כמו בשיטה השוויצרית להכנת מקרונים).

להלן המתכון לעוגיות נשיקות, תודה לעידית שירז:

מרכיבים:
50 גרם חלבוני ביצה בטמפ' החדר (חובה לשקול, חשוב לשים לב שלא נכנס חלמון)
100 גרם סוכר לבן
50 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה:
בבאן מארי יחד עם הסוכר הלבן מחממים במשך כ-10 דק' עד שהסוכר נטמע לחלוטין והכל נהפך למין סירופ כזה. לטרוף את הסוכר עם החלבונים כל הזמן עם מטרפה כדי שלא תהיה לנו חביתה.

מעבירים למיקסר ושמים על מהירות בינונית מהירה – עד שנוצר קצף יציב ולבן . מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים עוד איזה דקה שתיים, המרנג אמור להיות מבריק ויציב.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים איזה צורות שרוצים .
שמים בתנור למשך שעתיים על 70-80 מעלות או אפילו 3 שעות . עם טורבו כמובן.

אני הכנתי עוגיות קטנות לכן הספיקו לי שעתיים ורבע, בכל תנור זה משתנה.

 

 

 

 

נשיקות קלות מתכון (4)

 

 

נשיקות קלות מתכון (2)

 

Share

Add a comment