חן חייק מקרון לימון (6)

לימון מנטרל המון, עוגיות מקרון בטעם לימון

חן חייק מקרון לימון (1)

 

זה הולך להיות פוסט קצר, תכליתי,מתוק וחמוץ.

לימון מוסיף המון? לימון מוריד המון, מתיקות, בקטע טוב:

כמו שכתבתי פה בכל פוסט, ציפויי המקרון שאנחנו מכינים הוא די מתוק, לכן אסור לנו להכין מילוי מתוק מדיי שימסטל את הפה מרוב מתיקות.
רצה הגורל ורוב החומרים שניתן להכין איתם מילויים וגנאשים הינם מתוקים. אחד הפתרונות שעוזרים לנו להילחם במנת היתר של המתיקות הוא הפרי הצהוב הזה, לימון.
אז בכל פעם שאתם מכינים מילויי או יש לכם מילוי מוכן והוא נראה לכם מתוק מדיי, ערבבו את המילוי עם מעט (ממש מעט!) מיץ לימון כדי לנטרל במקצת את המתיקות.
החמצמצות משתלבת נפלא עם יתר הרכיבים המתוקים ועם ציפוי המקרון המתקתק.
ושוב, לא לשים יותר מדיי מיץ לימון, כי חבל שכל שרירי הפנים שלכם יתכווצו אם תאכלו מקרון חמוץ מדיי..

מקרון לימון נענע לימונענע (8)

חן חייק מקרון לימון (4)

יש משפט באנגלית האומר "כשהחיים נותנים לכם לימונים, עשו מהם לימונדה", ואני אומרת, כשהחיים נותנים לכם לימונים, עשו בהם לימונדה והשתמשו בכמה טיפות מהלימונדה למילוי המקרון.

טוב, אז מה זה המילוי הצהוב הזה?

קרם חמאה עם לימון וקצת תמצית מנגו

מרכיבים:

50 ג' חמאה בטמפ' החדר
140 ג' אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
חצי כפית תמצית מנגו

בגלל שאני עושה כמות מילויי קטנה יחסית, אז מעדיפה להכין קרם חמאה במעבד המזון
איך? מערבבת דקה את החמאה, מוסיפה את אבקת הסוכר בהדרגה, ואז מערבבת עם הלימון ותמצית המנגו. אם רוצים אפשר להוסיף צבע מאכל צהוב. צהוב עולה!
כמובן שעדיף להכין במיקסר חשמלי.
רק תזכרו שהמקרונים טעימים יום אחרי אחרי ההכנה..

טיפ למי שבטעות לא יודע: הדרך הטובה ביותר לשטוף מעבד מזון או קערת מיקסר שהכיל חמאה ודברים שומניים, זה לשים מים רותחים בקערה / מעבד מזון, תוך 3 דקות אפשר לשטוף בקלות. ואם בקומקום יש לכם אבנית? אז שימו מלח לימון, מלח לימון מסיר אבנית, המון..

בתיאבון 🙂

 

חן חייק מקרון לימון (13)

 

מקרון לימון נענע לימונענע (9)

 

מקרון לימון נענע לימונענע (6)

 

מקרון לימון נענע לימונענע (2)

 

מקרון לימון נענע לימונענע (3)

 

 

 

 

Share

Add a comment