orange macarons חןחן (7)

מכירים את זה שאתם אוהבים משהו אבל לא יודעים ממה הוא מורכב? אז רק השבוע גיליתי ממה מורכב שוקולד, וזה ממש לא מורכב, בערך. גיליתי שהכנת שוקולד ביתי יותר קלה מהכנת חביתה. ממיסים כמה חומרים, מערבבים, מקררים, ויש שוקולד ביתי איכותי (כמובן בהתאם לאיכות הקקאו).

מה הקשר למקרונים?
עד לפני שלושה שבועות לא ידעתי בכלל מה זו חמאת קקאו, בחנות האפייה חשבתי שמטבעות מוצקות לבנות הן שוקולד לבן, אבל לא, חמאת קקאו היא השמן הצמחי המופק מפולי הקקאו.
קניתי, טעמתי- והרגשתי שאני אוכלת סבון  עם ניחוח עדין מאד של קקאו  😉 .
אז היכן נמצאת חמאת הקקאו במקרונים? במלית הגנאש כמובן.
אני מנסה להכין כל מיני קומבינות פשוטות של גנאשים, הבעיה היא שציפוי המקרון מספיק מתוק, ולכן יש צורך בדילול המתיקות של השוקולד הלבן במשהו מוצק אחר ללא סוכר, וחמאת הקקאו היא פתרון נהדר.

 

מקרון תפוז

 

רוב המילויים של המקרונים עשויים מגנאש שכולל כמובן שוקולד לבן/מריר/ חלב. בשביל גנאש לא מתוק מדיי יכולתי פשוט להשתמש בשוקולד מריר, אך רציתי גנאש בהיר, כמו בתמונה הנ"ל. לכן מצאתי את חמאת הקקאו כפיתרון לנטרול המתיקות של הגנאש.

הניסוי הראשון שלי עם חמאת הקקאו הלך לפח הזבל, "קפצתי מעל הפופיק", לא היה לי מושג מה זו חמאת קקאו וכבר ניסיתי להכין איתה גנאש. אז אחרי הנסיון היומרני והלא מוצלח שלי, נכנסתי ליוטיוב לראות מה עושים עם חמאת קקאו, ומה שעושים זה שוקולד כמובן. ראיתי כמה סרטונים שמראים איך מכינים שוקולד, והניסוי השני שלי עם חמאת הקקאו היה כבר שוקולד פשוט ומדהים, ותודה לקקאו ולרונה:

מקרונים שוקולד ביתי לב תפוז (1)

אבל בגלל שזה אתר שעוסק אך ורק במקרונים, נחזור לעיקר. למקרונים.

orange macarons חןחן (3)

הגנאש שהכנתי הוא גנאש תפוזים.

המסתי ביחד שוקולד לבן עם חמאת קקאו (30 ג' חמאת קקאו + 50 ג' שוקולד לבן) איחדתי בין התערובות – מה שיצא זה שוקולד לבן פחות מתוק כמובן. הוספתי לתערובת מיץ תפוזים ושמנת וערבבתי כדקה. מה שנוצר זה גנאש תפוזים.
אפשר כמובן לערבב תפוזים רק עם שוקולד לבן מומס, אבל הגנאש ייצא מתוק מדיי, וציפוי המקרונים גם מתוק, ויותר מדיי מתוק זה מוגזם 🙂 לכן חמאת הקקאו מנטרלת את המתיקות.

לעולם לא למדתי קונדיטוריה, יכול להיות שישנם עוד דרכים לנטרל מתיקות של גנאש מלבד להוסיף מיץ לימון או חמאת קקאו על חשבון השוקולד הלבן, אבל האופציות האלה עובדות מצוין בשביל שהגנאש ישתלב טוב עם המתיקות של ציפוי המקרון.

אז בקיצור, מתכון לגנאש תפוזים פשוט:
ממיסים בבאן מארי 30 ג' חמאת קקאו + 70 ג' שוקולד לבן
מחחממים בסיר 3 כפות מיץ תפוזים + 4 כפות שמנת מתוקה ומערבבים עד כדי בלילה חלקה.
שמים במקרר, ואחרי כמה שעות הגנאש מוכן לזילוף על המקרונים.

אפשר כמובן לוותר על חמאת הקקאו, פשוט להמיס שוקולד מריר ללא סוכר בבאן מארי, ואז להוסיף מיץ תפוזים ולערבב. הבעיה כאן שהגנאש ייצא בצבע שוקולד, ולא כתום.

אגב, לא היה לי צבע מאכל כתום למקרונים עצמם, אז שמתי צבע מאכל בורדו + צהוב בסיום הקצפת החלבונים, ומהתנור יצאו מקרונים בצבע של כדורסל 🙂

מקרונים שוקולד ביתי לב תפוז (9)

 

אז… שיהיה לכם יום ומקרון כתום 😉

 

 

מקרונים ים חתול חן חייק (1)

ניסיתי לתת מקרון לחתול, הוא לא ממש התרגש…

 

מקרון עם קקאו ולרונה

 

מקרונים תפוזים

 

orange macarons

 

orange macarons חןחן (6)

 

orange macarons חןחן (2)

Share

Add a comment