מקרון קוקוס (7)

 

 

פוסט זה נכתב בתחילת נובמבר – אמנם מזג האוויר לא קר פה באזור המרכז, אבל המזג הזה לא מפסיק לספק לנו מים מהשמיים… הרבה גשם.
מה קשור גשם לעוגיות מקרון? יותר מדיי קשור, במיוחד כשמדובר במרנג צרפתי.

לפני כ-4 חודשים בקיץ כתבתי פוסט שעוסק בלחות הגבוהה והשפעותיה השליליות על המקרונים. כמו שמקרונים בשיטה הצרפתית מושפעים מהלחות הגבוהה של הקיץ ולוקח להם הרבה זמן להתייבש ולפתח "קרום" לפני האפייה, כך גם תגובתם של המקרונים בימים בהם הגשם שוטף את הרחובות.

לפני כמה ימים כשלא היה גשם והתחזית בסמארטפון הציגה אייקון של שמש, הכנתי מקרונים, לקח להם 15 דקות בערך להתייבש לפני ההכנסה לתנור. היום? חצי שעה בחדר ממוזג ועדיין המקרונים לא התייבשו.
אם גם אתם מכינים מקרונים בשיטה הצרפתית, השתדלו לא להכין ביום גשום, הלחות בימים גשומים הינה עוד גורם שלילי שעלול לגרום למקרונים לסיים את החיים שלהם בפח.
מתעקשים להכין ביום גשום? אז הפיתרון הוא כמו בקיץ, סבלנות, לתת למקרונים להתייבש בחדר ממוזג, פשוט ייקח למקרונים הרבה יותר זמן להתייבש. לא להתפתות ולהכניס את המקרונים לפני הזמן. אתם יכולים להיעזר בפן ייבוש לשיער בשביל לייבש את המקרונים.

 

 

כבר כתבתי פה בפוסט על מקרון פיסטוק, אבל הפעם הכנתי את המקרונים באופן שונה מפעם שעברה.
התחשק לי היום להכין מקרון פיסטוק עם מלית שתכלול קצת ממחית הפיסטוק המעולה שיש לי במקרר. קפצתי לשוק הכרמל בשביל לקנות פיסטוקים. איזה כיף, בגלל הגשם לא היה עמוס והיה אפשר לזוז, אבל איזה באסה, מחיר 100 ג' פיסטוקים קפץ ל-20 ש"ח :-/, בכל מקרה קניתי את הזהב הירוק סגול הזה וטחנתי דק דק.
בשביל להכין מקרון בטעם פיסטוק אין צורך להשתמש בפיסטוקים במקום כל אבקת השקדים, אפשר להשתמש ב-3/4 אבקת שקדים, ו-1/4 מהכמות אבקת פיסטוקים טחונים. מה שכן, חשוב שתהיה מחית פיסטוק טובה, כיוון שהמילוי של המקרון נותן את הטעם, המקרון עצמו הוא רק החלק הקריספי שנמס בפה.
אז בניגוד לפעמים קודמות שבהן השתמשתי בפיסטוקים במקום השקדים, הפעם רוב הבלילה הייתה מורכבת מאבקת שקדים ורק קצת פיסטוק טחון.

לאחר שראיתי שהעוגיות נאפו כמו שצריך ולא נשברו בגלל הלחות, הכנתי את המלית. יש לי מחית פיסטוק מצויינת, 100% פיסטוק בכבישה קרה. המחית הזו די מרוכזת, לכן כשמכינים מלית פיסטוק שמים רק כמות קטנה ממנה.

המתכון למלית הוא פשוט, אבל ממש ממש טעים ומתאים לעוד המון קינוחים בתור מלית או בתור שכבת קרם לעוגות.

מרכיבים:
200 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מחפיסה)
חפיסת אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
40 ג' חמאה בטמפ' החדר
כף מחית פיסטוק

הוראות הכנה:
במיקסר חשמלי מקציפים את השמנת, ואינסטנט הפודינג עד שנוצר מוס
מוסיפים את החמאה ומחית הפיסטוק וממשיכים להקציף עד להתמזגות מוחלטת של הרכיבים
המלית מוכנה לזילוף!

טעים בטירוף בתוך מרנג צרפתי שנמס בפה…

 

 

 

 

מקרון בטעם פיסטוק (6)

 

 

 

מקרון בטעם פיסטוק (3)

 

Share


3 comments


  • naama נובמבר 09, 2015 at 20:40

    לא מילאתי פרטים בתגובה ..

    REPLY


  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) נובמבר 09, 2015 at 20:40

    תודה על הטיפים ! האתר שלך מקסים מאד, נראה לי חבל שלא פתחת עמוד פייסבוק, ממליצה בחום, אהיה המשתפת הראשונה ונותנת הלייקים החמים ביותר (:
    אני גם מכינה מקרונים בבית ובאמת שמתי לב שבקיץ לקח להם הרבה זמן להתייבש.. לא הבנתי לגבי ימים חורפיים כמו היום גם למזג את החדר?

    REPLY


    1. חןחן נובמבר 11, 2015 at 10:11

      תודה רבה 🙂
      בימים גשומים הלחות בחוץ גבוהה מאד, להבדיל מסתם ימי חורף יבשים. בימים לחים כאלו לוקח למקרונים זמן רב יותר להתייבש, לכן אפשר להניח את התבניות בחדר ממוזג או לייבש את המקרונים עם פן, אחרת ייקח זמן רב עד שהם יתייבשו.
      בימים קרירים ללא גשם או לחות גבוהה לא חובה בכלל לשים במיזוג, אם כי מיזוג או ייבוש בפן מאיץ את זמן ההתייבשות.

      אין פייסבוק כי יש לי פוביה מהרשת החברתית הזו ;-), יש אינסטגרם עם המון המון מקרונים…

      אגב, בפוסט הזה כתבתי על הלחות הגבוהה של הקיץ והמקרונים http://macarons.co.il/%D7%97%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/

      REPLY


Add a comment