חן חייק מקרון1

 

 

האם גם אתם לא אוהבים להכין מאכלים בלחץ של הרגע?

אם כן מקרונים, או יותר נכון שליפת מקרונים מהפריזר היא הפתרון המושלם. את הקליפה החיצונית של המקרונים ניתן להקפיא כמה חודשים מבלי שיקרה להם כלום.
כרבע שעה לאחר ששולפים אותם מהמקפיא הם "חוזרים לעצמם" ונהיים רכים מבפנים.

אז מתי ואיך מכניסים למקפיא?
לאחר אפיית המקרונים מחכים שאלו יצטננו ומכניסים לקופסה אטומה, ללא המילוי כמובן.

באים אורחים? מוציאים מהפריזר ומזלפים גנאש שנעשה ב-8 דקות או אפילו ממרח קנוי ויש קינוח יפהפה וטעים.

ההקפאה כמובן תקפה לציפוי החיצוני ולא למקרונים עם גנאש או מילוי. פשוט שולפים מהמקפיא ומזלפים כל גנאש שתרצו.
יש לציין שמקרונים טעימים יותר אחרי כמה שעות שהם במקרר, ככה הם סופגים את הלחות של המילוי ובכך הם יותר טעימים.

 

תמונות של מקרונים שרק יצאו מהמקפיא:

 

מקרונים בהקפאה

 

וכמה זמן המקרונים יכולים לחיות במקרר? בין 3 ימים לשבוע –  תלוי בגנאש. אם בגנאש / מילוי יש חלמונים, עדיף לחסל את המקרונים עד 3 ימים, אם יש מרכיבים פחות עדינים, אפשר לשמור כשבוע. אפשר גם להקפיא מקרונים שלמים, אבל לא ליותר מדיי זמן. מכאן שהפיתרון המושלם הוא להקפיא את הציפויים, כי כאמור, הכנת הגנאש לא דורשת מאמץ כמו הציפוי של המקרונים.

אל תנסו לאכול את המקרונים ישר כשהם נשלפים מהפריזר, אלא אם כן מעניין אתכם לטעום קרש.

 

 

ואחרי שציננו את האווירה, הגיע הזמן לדבר על מקרונים בטעם בננה. שוב – מה שעושה את הטעם של המקרון זהו המילוי בפנים ולא הציפוי, לכן המתכון של הציפוי הוא אותו המתכון, רק עם הוספת צבע מאכל צהוב.
בננות בננות בננות, אין כמו בננות, טעימות, בריאות ומלאות באנרגיה חיובית. לכל מקום ניתן לקחת בננות ואפילו לא צריך לשטוף ידיים כשאוכלים אותן, בהחלט הפרי הכי ידידותי לאדם.
אז אם זה פרי כ"כ טעים, למה שלא נשלב את הבננות במקרונים?
ובכן, ניתן להכין גנאש בננות בכל מיני ורסיות, יש אינסוף אופציות לגנאשים עם בננה. מה שאני עשיתי היה פשוט יחסית (לא היה לי כח להתאמץ היום)
לקחתי בננה אחת, ריסקתי עם בלנדר מוט שגנבתי מאמא שלי, חיממתי בסיר קטן עם 50 מ"ל שמנת, הוספתי 60 גרם שוקולד לבן לסיר החם, עירבבתי ועירבבתי, והתוצאה? גנאש מתקתק וטעים ממש.
חיכיתי שיצטנן ואז זילפתי למקרונים…

יאמי!!

מקרון בננה

 

 

 

מקרונים חמודים

 

 

 

 

אופציה נוספת למלית עם בננה:
חצי בננה בינונית
1 כף ממרח שוקולד
25 גרם חמאה בטמפ' החדר (חובה, כדי שיהיה קל לערבב)
1 כף קוקוס

את כל המרכיבים מערבבים ביחד כדקה עד ליצירת ממרח חלק

 

 

בננה מקרון שוקולד רוזמרי (12)

 

בננה מקרון שוקולד רוזמרי (11)

 

בננה מקרון שוקולד רוזמרי (1)

 

בננה מקרון שוקולד רוזמרי (4)

 

 

 

מקרונים יפים (11)

 

 

 

 

מקרון שרשרת פנינים (10)

Share

Add a comment